{{ message.message }}
{{ button.text }}

Door dik en dun

Deze not-so-fit mama gaat aan de lijn

Afbeelding blog 'Door dik en dun'

Het is tijd! Deze not-so-fit mama gaat nu echt aan de lijn. Vol goede moed heb ik een weegschaal gekocht, een dieetapp gedownload en allemaal gezonden dingen gekocht. Weg met de chips, hapjes en borrels. Hallo wortels en thee!
Ik ben nog nooit echt op dieet geweest. Dat was vroeger ook niet nodig. Ik was altijd een doodgewone maat 40 en hoefde daar niet veel voor te doen maar de laatste acht jaar ben ik, tot mijn schrik, 15 kilo zwaarder geworden. Eerst kwamen de gezelligheids-kilo's erbij toen ik Tom ontmoette, daarna een heleboel stoppen-met-roken kilo's en daarna nog tweemaal de zwangerschaps-kilo's. Al die kilo's bleven hangen en hadden geen intentie om te te vertrekken. Ik was daar een tijd nog niet eens zo heel ongelukkig over want ik vind curves ook zeker wat hebben en mijn man hoorde ik ook niet klagen.
Maar het loopt uit de hand, er moet nu iets gebeuren zodat ik wel fit en gezond blijf en een goed voorbeeld ben voor de kinderen. De druppel was dat Dexter laatst vroeg: mama, waarom heb jij eigenlijk twee buiken? Ik keek in de spiegel en constateerde dat hij gelijk had: 1 buik hing in mijn broek en de ander eroverheen. Ik grapte nog dat 1 buik voor hem was en 1 voor zijn broertje maar ik kon er eigenlijk niet om lachen. Ik had gewoon een serieuze hangbuik en daarboven nog een bonusbuik. Hoe was dat zo gekomen?
Ik weet nog dat ik vroeger met vriendinnen een keer de potloodtest deed: een potlood onder je borsten om te zien of hij viel of bleef hangen. Als het potlood viel dan betekende dat dat je geen hangborsten had. Nou die borsten maak ik me allang geen illusies meer over, daar past inmiddels een hele etui onder. Maar die buik kan vast nog wel wat aan gedaan worden. Dus, weg met de hangbuik en tijd voor actie. Ik hou jullie op de hoogte!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je