{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dochter 6 maanden om 05:00 uur wakker.

Dochter van 6 maanden 's ochtends (te vroeg!!) om 05:00 uur wakker.

Afbeelding blog 'Dochter 6 maanden om 05:00 uur wakker.'

Zo leuk al die verhalen en adviezen van je moeder, schoonmoeder, oma enz..

Vroeger sliepen ze bij ons al meteen door... Wij zijn er 's nachts nooit uit gehoeven voor een voeding... Je baby weegt genoeg en heeft 's nachts geen voeding nodig. Blablabla....

Ooh ooh wat heb ik hier al verschillende discussies over gehad. Tijden veranderen en de dingen gaan nu anders dan vroeger. ( Niet dat ik het overal mee eens ben) Mijn dochter woog 8 pond met de geboorte. Ze is om 21:18 uur geboren. Ik had gekozen voor borstvoeding en moest mijn wekker om 03:00 uur 's nachts zetten om haar te voeden. Het is mijn eerste kindje en omdat je niks kent en weet, volg je het advies op en 's nachts eruit om haar te voeden.

Nu achteraf vraag ik mezelf af of het nodig is geweest voor mijn dochter om haar 's nachts te voeden. Als ik andere verhalen lees dan heb ik geluk gehad dat ze met de 7 weken al doorsliep. (Lees 23:00 uur - 07:00 uur) Ik snap dat de borstvoeding op gang moet komen en dat je dan regelmatig moet voeden. Maar als ik ons oma hoor dan hoeft het eigenlijk niet. Ook zij heeft borstvoeding gegeven en haar werd als advies gegeven; je zoon weegt genoeg (8 pond) en is morgenvroeg 06:00 uur - 07:00 uur de eerste.. Zo ken ik meer mensen die er 's nachts nooit uit zijn gemoeten voor een voeding. Waarom kon het toen wel en nu niet meer? Wij zijn toch ook groot geworden.. Natuurlijk moet je kindje wel gewoon goed aan het gewicht zitten.

Nu het volgende.. Onze dame is nu 6,5 maand oud. Sinds een paar weken is ze 's ochtends om 05:00 uur wakker, soms nog wel wat eerder. Vaak slaapt ze dan niet meer en begint te jengelen wat overgaat in huilen. We laten haar altijd liggen totdat het niet meer kan en dan halen we haar uit bed. Gelukkig is dit pas om 06:30 uur. Op dit moment ben ik aan het afbouwen van mijn borstvoeding. Ik geef nu nog alleen maar de ochtendvoeding en ook die gaat er over een paar dagen vanaf. Ze krijgt de laatste voeding om 20:30 uur en dan pas de volgende ochtend om 07:00 uur. Dit gaat goed zo alleen is het zo lastig dat haar dag al om 05:00 uur begint. Als ik haar dan ooit een knuffel geef dan krijgt ze meteen een big smile op haar gezicht.. Echt honger heeft ze dus niet, want als ze bij ons in bed komt te liggen is het meteen brabbelen en lachen.

De laatste tijd zijn we wel aan het puzzelen met de voedingen. Toen ze van 5 naar 4 voedingen is gegaan wordt ze 's ochtends zo vroeg wakker. 's Avonds gaat ze rond 17:30 uur naar bed, ze is dan ook echt moe en slaapt ze door totdat ik haar wakker maak voor de laatste voeding rond 20:00 uur. Haar dan wat langer ophouden is ook geen succes, want ze blijft om 05:00 uur wakker worden. Sinds gisteren krijgt ze de laatste voeding een fles en heb ik er rijstebloem doorheen gedaan. Helaas geen succes.

Misschien iemand tips of ideeën? Zou ze last hebben van een sprong wat soms ook wel wordt genoemd?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je