Snap
  • Baby
  • post

Dochter 6 maanden om 05:00 uur wakker.

Dochter van 6 maanden 's ochtends (te vroeg!!) om 05:00 uur wakker.

Zo leuk al die verhalen en adviezen van je moeder, schoonmoeder, oma enz..

Vroeger sliepen ze bij ons al meteen door... Wij zijn er 's nachts nooit uit gehoeven voor een voeding... Je baby weegt genoeg en heeft 's nachts geen voeding nodig. Blablabla....

Ooh ooh wat heb ik hier al verschillende discussies over gehad. Tijden veranderen en de dingen gaan nu anders dan vroeger. ( Niet dat ik het overal mee eens ben) Mijn dochter woog 8 pond met de geboorte. Ze is om 21:18 uur geboren. Ik had gekozen voor borstvoeding en moest mijn wekker om 03:00 uur 's nachts zetten om haar te voeden. Het is mijn eerste kindje en omdat je niks kent en weet, volg je het advies op en 's nachts eruit om haar te voeden.

Nu achteraf vraag ik mezelf af of het nodig is geweest voor mijn dochter om haar 's nachts te voeden. Als ik andere verhalen lees dan heb ik geluk gehad dat ze met de 7 weken al doorsliep. (Lees 23:00 uur - 07:00 uur) Ik snap dat de borstvoeding op gang moet komen en dat je dan regelmatig moet voeden. Maar als ik ons oma hoor dan hoeft het eigenlijk niet. Ook zij heeft borstvoeding gegeven en haar werd als advies gegeven; je zoon weegt genoeg (8 pond) en is morgenvroeg 06:00 uur - 07:00 uur de eerste.. Zo ken ik meer mensen die er 's nachts nooit uit zijn gemoeten voor een voeding. Waarom kon het toen wel en nu niet meer? Wij zijn toch ook groot geworden.. Natuurlijk moet je kindje wel gewoon goed aan het gewicht zitten.

Nu het volgende.. Onze dame is nu 6,5 maand oud. Sinds een paar weken is ze 's ochtends om 05:00 uur wakker, soms nog wel wat eerder. Vaak slaapt ze dan niet meer en begint te jengelen wat overgaat in huilen. We laten haar altijd liggen totdat het niet meer kan en dan halen we haar uit bed. Gelukkig is dit pas om 06:30 uur. Op dit moment ben ik aan het afbouwen van mijn borstvoeding. Ik geef nu nog alleen maar de ochtendvoeding en ook die gaat er over een paar dagen vanaf. Ze krijgt de laatste voeding om 20:30 uur en dan pas de volgende ochtend om 07:00 uur. Dit gaat goed zo alleen is het zo lastig dat haar dag al om 05:00 uur begint. Als ik haar dan ooit een knuffel geef dan krijgt ze meteen een big smile op haar gezicht.. Echt honger heeft ze dus niet, want als ze bij ons in bed komt te liggen is het meteen brabbelen en lachen.

De laatste tijd zijn we wel aan het puzzelen met de voedingen. Toen ze van 5 naar 4 voedingen is gegaan wordt ze 's ochtends zo vroeg wakker. 's Avonds gaat ze rond 17:30 uur naar bed, ze is dan ook echt moe en slaapt ze door totdat ik haar wakker maak voor de laatste voeding rond 20:00 uur. Haar dan wat langer ophouden is ook geen succes, want ze blijft om 05:00 uur wakker worden. Sinds gisteren krijgt ze de laatste voeding een fles en heb ik er rijstebloem doorheen gedaan. Helaas geen succes.

Misschien iemand tips of ideeën? Zou ze last hebben van een sprong wat soms ook wel wordt genoemd?

10 jaar geleden

Ach, ieder kind is anders. Die van ons kreeg bij 3 maanden om 01.00 een fles. Om vijf uur werd ze wakker. Toen om 00.00 een fles. Om vijf uur werd ze wakker. En zo bleven we door gaan tot ze rond 19.00 zat. En is nog om vijf uur wakker. Het is gewoon haar ritme. Haha verzetten heeft geen zin. We hebben ons er maar bij neergelegd. Mijn man is gewoon om zeven uur op kantoor en komt om half vijf weer thuis.

10 jaar geleden

De laatste voeding heb ik er laatst af gelaten, omdat ze 3 slokken dronk en dan alweer sliep. Sindsdien zijn we aan het puzzelen en ook omdat we aan het overstappen zijn op kunstvoeding. Ik verwacht ook niet dat ze klokje rond slaapt, maar het zou fijner zijn dat ze 's avonds wat langer op is en 's ochtends wat later wakker. Ik vind 5:00 uur toch wat te vroeg voor het begin van de dag. Verder vroeg ik me gewoon af of iemand tips of ideeën had, zodat ik dit wat kan verzetten.. En wat betreft die nachtvoedingen, daar heeft iedereen zijn eigen mening over. Ik wil hier niemand op aanvallen. Ik ben gewoon van mening dat het niet perse hoeft. Tenzij het natuurlijk echt nodig hebben.

10 jaar geleden

Ik begrijp als eerste niet zo goed waarom een baby geen nachtvoeding zou moeten krijgen? Baby's hebben het eerste jaar veel nodig om te kunnen groeien en ontwikkelen en het is heel normaal dat ze 's nachts voor voedingen komen. Ze kunnen dan echt nog niet denken 'morgenochtend ben ik de eerste' ofzo iets. Ik begrijp ook niet zo goed waarom je al van je kindje van 6 maandjes verwacht dat ze klokje rond slaapt. Ik vind het best lang van 20:30 tot 7:00, maar als jouw kindje het er goed op doet is het super fijn natuurlijk. Mijn zoontje kreeg tot ruim 9 maanden ook nog een late fles melk rond 23 uur. Dat ging er vanzelf wel af. Nu is hij 27 maanden en soms nog wel eens wakker in de nacht en sowieso elke ochtend rond 6 uur wakker en soms nog vroeger! Hoort er nou eenmaal bij bij kinderen.

10 jaar geleden

Grinnik, ons meisje van 16 maanden is nog steeds om vijf uur wakker. Dus wij ook. En ze heeft nooit meer dsn 12 uur geslapen van de 24 uur. Wij slapen dus ook altijd om 21.00 uur.