Snap
  • Baby
  • Babyspullen

DIY #2 Pimp je babykamer & handige tips

Ben jij in blijde verwachting van je eerste kindje en heb je geen idee hoe je jullie babykamer wilt gaan inrichten? Kijk dan hier voor tips!

Voor mij was het een groot en overweldigend project, zoveel ideeën en zoveel mogelijkheden. Uiteindelijk heb ik er zelf iets leuks van weten te maken. Lees hier leuke diy ideetjes en tips voor een praktische inrichting met je eigen “finishing touch”!

Natuurlijk kun je een complete babykamer aanschaffen in een stijl die bij je past, lekker makkelijk, maar ook snel erg prijzig als je niet de standaard basic babykamer wilt. Wij kochten achteraf gezien veel meubels bij de Ikea, omdat dit niet zo duur is en qua uitstraling toch tijdloos is. Omdat ik de meubeltjes in het wit wilde hebben (voor een eventuele tweede…dan kan het zowel voor een jongetje als voor een meisje) koos ik voor een opvallende print op het behang. Om het niet TE bont te maken, hebben we ook twee wanden wit gelaten. (Behang komt van de Praxis trouwens).

Het bedje is met er een met een lade eronder zodat ik daarin het extra beddengoed gemakkelijk kan opbergen. Super handig en het ziet er ook meteen netjes opgeruimd uit. De “commode” is gewoon een ladekast van Ikea waarop ik andere vrolijke knopjes van de Xenos op het gezet, om het iets speelser te maken.

In de commode hebben we van die stoffen bakjes gedaan (natuurlijk weer van Ikea) zodat je alle spulletjes overzichtelijk kunt opbergen. Boven de commode hebben we spiegels opgehangen waar onze dochter met veel plezier naar kijkt als we haar verschonen of omkleden. Daarboven hebben we een plankje opgehangen om wat overige spulletjes op kwijt te kunnen en eronder hebben we extra haakjes bevestigd om kleertjes e.d. aan op te hangen. Zo kun je er extra veel spulletjes kwijt omdat je de op de commode vaak al je ruimte goed kunt gebruiken.

Als kast hebben we een open kast gekocht en daarnaast stangen bevestigd zodat we daar ook kleertjes aan op konden hangen. Erg handig, en het ziet er ook nog eens best leuk uit. Zo zie je meteen wat je hebt en hangt het niet in een saaie dichte kast.

Op de kale witte muur heb ik lijstjes opgehangen met daarin stukken behang die we nog over hadden om de muur wat op te fleuren. Daar komen binnenkort natuurlijk mooie foto’s van ons dochtertje in te hangen.

De stoel is een zwarte zit/ligstoel van Ikea waar we een mooie sprei op hebben gelegd zodat hij schoon blijft en niet zo donker is en afsteekt bij de rest van de meubels. De krukjes die er naast staan, en het trapje heb ik zelf met blauwe glansverf geschilderd om ze zo een nieuwe en vrolijkere uitstraling te geven. Ik vind ze zelf erg goed gelukt!

Bij de Xenos kocht ik kartonnen letters welke ik roze verfde zodat ze beter matchen bij het behang. Simpel en toch leuk!

Het eindresultaat is echt “ons” babykamertje … veel Ikea, met een creatieve, vrolijke touch is het helemaal Lola’s kamertje geworden. En wij zijn er erg blij mee!