{{ message.message }}
{{ button.text }}

Discussie Oorbel.

Afbeelding blog 'Discussie Oorbel.' Achtergrond blur afbeelding

Iets waar Jo en ik echt haaks op elkaar staan. In Den-Haag is het heel normaal dat een baby van 12 weken ze meteen krijgt. Bij ons daarin tegen word het echt als aso gezien, iets wat je niet beslist voor een kind en wij zien het vaak zelfs als piercen. Een absolute NO-GO voor mij dus. 😜 Hier was ik ook meteen duidelijk in toen Joëlle het in de zwangerschap al zei.

Nu vroeg Jo me een tijdje terug of ik er toch niet nog eens over na wil denken, 3 dagen nadenken en afwegen en er dan nog eens met haar erover wil hebben.

Dit vind ik altijd juist goed aan onze relatie, we komen uit zo’n ander cultuur bijna, dat we dat ook echt nodig hebben. Ik vraag haar weleens niet mijn partner te zijn maar mijn beste vriendin. Dan bespreek ik dingen waar ik niet meteen haar felle tegen reactie wil horen. 🙊

Zo gezegd zo gedaan, ik ben gaan na denken en via google dingen gaan opzoeken. Blijkt dat er eigenlijk meer voors dan tegens zijn. Ik noem ze even op!

1. Het meisje heeft meteen een meisjes gezicht( wij lopen heel erg tegen dingen aan dat we jongens kleding leuker vinden maar haar niet meteen al een tomboy willen maken, het is immers een meisje en we willen niet dat ze later zegt; waarom zie ik eruit als een jongetje)

2. Baby’s kunnen nog niet bij hun oren, hierdoor kun je het goed schoonmaken en heelt het sneller.

3. Je hebt speciale baby knopjes, geen scherp achterkantje dus!

4. Ze zijn er niet bang voor want weten niet hoe het voelt(het is ook echt in een paar tellen over zag ik bij ons nichtje) Ikzelf heb vroeger met 1 oorbel gelopen omdat ik zo bang was en aan het schreeuwen, dit vond ik super erg want kinderen lachte me uit maar het duurde zeker een jaar voor ik het aandurfde het eindelijk af te maken. Ook hoor ik verhalen dat je bij oudere kids er niet aan mag zitten, niet mag draaien en schoonmaken en het hierdoor gaat ontsteken.

Conclusie; allemaal plussen en geen minnen. En TOCH sta ik er niet achter. Ik ben er wel achter dat mijn opvoeding en mening die ik gevormd heb heel hoog mee spelen. Ik vind oorbellen niet voor baby’s. Punt.

Ik probeer hier wel vanaf te komen want als ik alle plusjes hierboven zie zou ik het wel willen. Ik probeer het nog los te laten want vind echt dat Joëlle hier gelijk in heeft, maar hoe ik dat moet doen? Ik heb geen idee!🙊

(Foto heb ik zo bewerkt om te kunnen kijken of het staat😂)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je