{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dingen waarvan ik nooit gedacht had dat ik ze zou doen..

Afbeelding blog 'Dingen waarvan ik nooit gedacht had dat ik ze zou doen..'

Voor ik Sem kreeg had ik een compleet andere kijk op het moederschap. Bepaalde gedragingen van moeders vond ik op zijn zachtst gezegd bijzonder. "Zo'n moeder word ik ECHT niet", zei ik dan ook vaak tijdens mijn zwangerschap. And guess what, ik werd het wel. 

Een filmrol vol babyfoto's

Ik denk dat niemand verbaasd opkijkt als ik zeg dat mijn fotocollectie van Sem vrij uitgebreid is. Om heel eerlijk zijn is "vrij uitgebreid" nog zacht uitgedrukt. Momenteel bevat mijn filmrol 10.617 foto's en dan heb ik ze afgelopen week nog uitgezocht en opgeruimd. Om je even een beeld te geven, pre-Sem waren het er ongeveer 500. Vrijwel ieder moment voelt als een unieke gebeurtenis om vast te leggen. Ik heb filmpjes van zijn eerste, tweede, derde en vast ook zesendertigste lachje. Honderd foto's waar hij ligt te slapen want oh wat is dat lief. En nog veel en veel meer foto's waarop hij bijna staat, bijna loopt, staat, loopt, rent, speelt of vrij weinig doet. Is toch leuk voor later... 

Het kinderdagverblijf

Moeders die met tranen over hun wangen voor het raam staan als ze hun nageslacht voor het eerst naar de opvang of school brengen. Ik begreep er niks van. Je ziet je kind een paar uur later toch weer? Ha-ha, silly me. Al had ik er geen tot weinig last van had als ik Sem naar mijn ouders of bekenden bracht was de opvang toch echt wel een dingetje. De eerste dag die Sem daar doorbracht heb ik dan ook meerdere keren gebeld of het wel goed ging. Het afscheid was hartverscheurend, de dikke tranen en armpjes die zich naar je uitstrekken, ik zat dan ook met tranen in de auto. Dat moederhart he.. 

Ongevraagd op elk moment over je kind beginnen

Vooral wanneer ik met mijn kinderloze vriendinnen ben merk ik dat ik dit vaak doe. Welk gespreksonderwerp op dat moment ook gaande is, ik weet het altijd wel aan Sem te koppelen. "Oh ja? Had je een leuk feestje? Sem zei laatst bijna beestje". "Dat tentamen was een hele bevalling, wist je dat tijdens mijn bevalling.." Mega irritant waarschijnlijk, can't help it. 

Zweverige teksten gebruiken

Vroeger vond ik het vreselijk. Nu gebruik ik teksten als: "het komt als het komt", "als je ergens voor gaat kan je alles", "het gaat in het leven om de kleine dingen" en ga zo maar door. Ik meen ze ook nog eens. 

Inmiddels weet ik dat moeder worden ervoor zorgt dat je niet meer alleen voor jezelf hoeft te zorgen maar je leven opeens om een heel ander klein wezentje draait. Dit zorgt voor meer emoties, trots en ontelbaar veel liefde. Niet gek dus dat we deze dingen doen, maar af en toe wel een beetje gênant. 


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je