{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dikkertje dap.. zat op de trap

Tot nu toe hebben we kinderopvang nog niet nodig gehad, maar vanaf januari komt daar verandering in.

Afbeelding blog 'Dikkertje dap.. zat op de trap' Achtergrond blur afbeelding

Dikkertje Dap

Daar gaat onze kleine meid naar toe. Dikkertje dap is voor kinderen van 0-13 jaar. Quinn komt in een groep met kindjes van 0-4 jaar, een zogenoemde verticale groep. Afgelopen dinsdag hebben we een kennismakingsgesprek gehad. Quinn keek haar ogen uit. Er waren op dat moment vooral wat oudere kindjes. Ondanks dat Quinn ontzettend moe was, heeft ze zich uitstekend vermaakt terwijl wij in gesprek waren. 

De groepsleidster keek ons nog bezorgd aan. "Oh, eerste kindje? En eerste keer opvang? Moeilijk hè?". Nou nee, eigenlijk niet. Wij hebben het als ouders getroffen dat we Quinn vrij makkelijk los kunnen laten. We hebben het vertrouwen dat ze het prima gaat doen. Of ze nou bij ons is, bij opa en oma of op de opvang. Er werd ons verteld dat Quinn dan een middag kon komen wennen en we in die tijd vooral niet thuis op de klok moesten gaan kijken. Nou, dat zal ook niet gebeuren hoor. 

Nieuw jaar, nieuwe ontwikkelingen

Vanaf januari gaat Quinn dus ongeveer twee dagdelen in de week naar de opvang. Naast dat het noodzakelijk is i.v.m. ons werk is het denk ik ook heel goed voor Quinn. Ik denk dat het goed is dat ze andere kinderen om zich heen ziet. Verschillende materialen/soorten speelgoed gaat ontdekken. Leert dat ze niet altijd alle aandacht kan krijgen. Ik denk dat ze haar ogen uitkijkt daar en het erg naar haar zin gaat hebben. 

Ik werk onregelmatig. Dus soms zullen we een week ook minder opvang nodig hebben. Toch laten we Quinn gewoon gaan. Niet alleen voor de regelmaat, maar ook omdat we het dus inderdaad gewoon niet verkeerd vinden dat ze onder andere kinderen is. Meningen zullen verdeeld zijn over het feit dat je je kind naar de opvang doet terwijl je zelf thuis bent. Maar voor ons voelt dit als het juiste om te doen.

Gaat jullie kleintje ook naar de opvang? Hoe vaak? En hoe heb je het ervaren? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je