Snap
  • Baby

Diagnose; een virusinfectie... Dus?!

En toen zag ik zijn lijfje onder staan met kleine rode puntjes. Toen hij daarbij ook nog hoge koorts kreeg ging ik naar de huisarts.

Mijn lieve zoontje heeft een virusinfectie. Ook wel de zesde ziekte genoemd. 

Natuurlijk had ik wat gegoogled maar dat zorgde voor alleen maar meer zorgen. 

Het begon op zondagavond, ik ging hem naar bed brengen. Bij het verschonen zag ik kleine rode puntjes op zijn lijfje... overal, ontelbaar veel. Meteen getemperatuurd maar gelukkig geen koorts. Hij heeft goed geslapen. 

Maandag was hij heel de dag bij de oppas. Die vertelde dat hij gewoon heel vrolijk was. En hij had geen koorts.

Maandagavond bij het naar bed brengen toch weer getemperatuurd, 38 graden. Voor de zekerheid een zetpil gegeven. En ook toen is hij goed gaan slapen. 

Vandaag, dinsdag, werd hij vrolijk wakker. Geen koorts meer. Dus hij kon weer naar de oppas. Totdat ik een berichtje kreeg dat ze dacht dat hij koorts had. Ik er meteen naartoe; bleek hij 38,6 graden koorts te hebben! 

Vanmiddag bij de huisarts geweest maar het zou iets heel onschuldigs zijn. Waarschijnlijk de zesde ziekte. Een virusinfectie. Komt veel bij baby's voor. 

Net bij het naar bed brengen was hij zo zielig. Ik ga er zelf ook zo in want ben bang op een lange nacht... 

Ik hoop dat hij snel beter is.  

9 jaar geleden

Nou vanmorgen kreeg ik de schrik van mijn leven, hij werd wakker en toen ik zijn kamertje kwam liep het bloed uit zijn mondje. Zijn bedje al helemaal vies en zijn favoriete knuffeltje ook onder het bloed... Bleek het mond-hand-voet ziekte!! Hij heeft zweertjes op zijn tongetje vandaar het bloed. Zo zielig. Gelukkig drinkt hij wel goed en kan er soms nog een lachje vanaf. Nu slaapt hij lekker. Hoop dat de nacht goed gaat. Dit is een virus en zou vanzelf over moeten gaan... Hoop het maar...

9 jaar geleden

Heb al eens eerder in paniek gebeld naar de huisartsenpost, die toen lichtelijk verbaasd aangaven dat ik me pas echt echt zorgen moet maken als ze over de 41 gaat. Niet meer drinkt, plekjes krijgt en echt apathisch wordt. Gezien ze nog redelijk vrolijk is en wel gewoon wat speelt, nog niets aan de hand. Maar blijft toch altijd eng. Vanmorgen was de koorts terug naar 38 graden dus dat is redelijk netjes voor nu,. Mijn kleine is geboren op 4 feb. maar dit had al op 1 feb. kunnen zijn.. hebben er 4 dagen over gedaan in totaal. Misschien komt daar mijn angst ook wel vandaan als ze ziek is. Het ging toen opeens ook heel erg hard met haar. Dat raak je niet zo maar kwijt volgens mij.. Hoe gaat het nu met je mannetje? Voelt hij zich alweer wat beter? Gelukkig hier nog geen ervaring met de echte kinderziektes, vinden we niet erg

9 jaar geleden

Ik weet niet wat normaal is Ladu. Maar het lijkt mij goed zolang ze maar iets binnen krijgen. Ze spuugt niet ofzo? 39,5 is heel hoog zeg, hopelijk is dat inmiddels gezakt. Als je twijfelt of ze genoeg vocht binnen krijgen kun je dat volgens mij in de gaten houden door de hoeveelheid plasluiers... Toevallig dat jou kleintje ook 9,5 maand is. Onze Kevin is van 22 januari. Zijn ze bijna op dezelfde dag geboren dus?

9 jaar geleden

Gelukkig is hier de nacht redelijk goed verlopen. Wel werd hij om 6:00 wakker, de fles kunnen rekken tot 6:45 uur. Nu, om 7:15 weer terug in bed gelegd. Ben benieuwd... ik weet niet of ze last hebben van de bultjes, bij onze Kevin heb ik niet dat idee. Maar bij hem ziet het er ook rustig uit, niet heel rood of geïrriteerd ofzo. Troost en liefde is inderdaad het beste medicijn. Succes!