{{ message.message }}
{{ button.text }}

De zorg van ouders met een kindje met een waterhoofd

Wat een verrijking, maar tegelijk de start van een aanhoudende zorg #kindmetwaterhoofd

Afbeelding blog 'De zorg van ouders met een kindje met een waterhoofd' Achtergrond blur afbeelding

Totaal nieuw op mamaplaats, maar gestart met het schrijven van deze blog om mogelijk meer ouders te treffen die een kindje hebben met een waterhoofd. 


Ons zoontje is inmiddels 4.5 jaar en is geboren zonder bijzonderheden. Echter met ca 5 maanden ontstonden er twijfels over zijn ontwikkeling. Hij was enorm rustig, maar vooral zijn hoofdomvang was beduidend groter dan wij van ons andere kind gewend waren. Het consultatiebureau hield netjes een grafiek bij van de groei en deze ging met een rechte lijn omhoog. Echter een serieuze alarmbel ging er bij hen nog niet rinkelen. Wij gingen wel twijfelen. Ook de oogleden zagen er anders uit en het voorhoofd was boller. Een enorme rollercoaster is het vervolg wanneer je je meldt bij de eerste hulp en het vermoeden waarheid wordt. Er is iets goed mis. 

Na diverse onderzoeken (waarbij tumoren e.d. de revue passeren) is de conclusie dat het een waterhoofd is. Niet tijdens de zwangerschap ontstaan, maar pas na de geboorte. Voor ons als ouders compleet onbekend. Een periode van onzekerheid (lang verhaal... misschien teveel om hier allemaal te benoemen) breekt aan. Uiteindelijk wordt er een drain geplaatst en knapt ons mannetje op. 


Inmiddels bijna 4 jaar lijkt er op het oog weinig aan de hand. De verhoudingen van hoofd/lijf zijn meer in balans. Echter op ontwikkelingsvlak is er nog wel een duidelijke achterstand. Grof motorisch vooral, maar op meer vlakken merken we wel dat het net even anders is. 

Waarom ik dit bericht plaatst is de ervaringen die lotgenoten wellicht hebben. Anders dan net na de operatie (waar ik helemaal geen behoefte had aan andere die in hetzelfde "schuitje" zitten) ben ik nu wel benieuwd of mensen dingen herkennen bij hun zoon/dochter met een waterhoofd.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je