{{ message.message }}
{{ button.text }}

De zoektocht naar rust

Van oververmoeide baby naar doorslapen

Afbeelding blog 'De zoektocht naar rust' Achtergrond blur afbeelding

Daar zitten we dan. Met wallen tot op onze knieën en met een kind dat niet kan slapen. Soms vraag ik me af of naar bed gaan nog wel zin heeft. Slapen kunnen we toch niet. Met een beetje geluk slapen we van 8 tot 10, maar iedere avond om 8 uur naar bed gaan is ook zo ongezellig! We kunnen de klok erop gelijk zetten; rond 10 uur wordt Floris wakker en dan begint het feest. Waarschijnlijk komt hij tot 3 uur iedere 30 minuten. Vanaf 3 uur is hij zijn bed niet meer in te krijgen en zitten we beneden met hem of ligt hij op mijn buik te slapen. En we zien aan hem dat hij het moeilijk heeft. Hij wil heel graag slapen, maar het lukt hem niet. Meerdere keren per nacht gilt hij het uit van de pijn. Is het de pijn niet die hem wakker houdt dan is het de onrust wel die zorgt dat hij niet kan slapen. 

Overdag is Floris doodmoe. Hij doet hazeslaspjes van 20 tot 30 minuten. Als hij wakker wordt huilt hij meteen omdat hij zo graag verder wil slapen. Maar het lukt hem niet. En wij weten niet meer hoe we hem kunnen helpen. 

De afgelopen maanden stonden in het teken van bezoekjes aan de huisarts, kinderarts, osteopaat en diëtiste. En er werd van alles gevonden; koemelkallergie, hevige reflux, moeilijke darmrijping en blokkades in de schouder en wervels.  

Veel dingen zijn verholpen. Voor de koemelkallergie volgen Floris en ik een streng dieet. De blokkades zijn door de osteopaat verholpen. Voor de lastige darmen komen we bij de diëtiste. En de reflux is aardig onder controle met behulp van medicijnen. En slapen? Dat doet de kleine man nog steeds niet. Hij raakt steeds meer oververmoeid waardoor hij ook heel veel huilt. We zijn echt ten einde raad...

Wanhopig kloppen we aan bij een slaapcoach. Het kost een hoop geld, maar dat hebben we graag over voor beter slapen. Dit trekken we niet. We houden een dagboek bij en zij maakt een plan speciaal op ons afgestemd. Vooraf waarschuwt  onze slaapcoach ons; met de medische achtergrond van Floris kunnen we geen wonderen verwachten. Verbetering zou er zeker komen, maar doorslapen is misschien nog een brug te ver. Prima. Als we maar weer kunnen slapen. Al is het maar een halve of onderbroken nacht. Alles is beter dan helemaal niet slapen. 

Inmiddels zijn we twee weken onderweg met het plan en de coaching. En wat niemand had verwacht; Floris slaapt! En wij dus ook! Eindelijk na 8 maanden slapen we weer! Slaapt Floris volledig door? Soms wel. Maar meestal niet. Vaak moeten we 1 of 2 keer per nacht eruit. Voorheen betekende dat een uur rondlopen en wiegen. Nu is het niet meer dan een aai over zijn bolletje en wat geruststellende geluidjes. Meestal liggen we binnen 5 minuten weer in bed. Overdag doet Floris nu twee slaapjes van 1 tot anderhalf uur. 

We hebben ons vrolijke, ontspannen mannetje weer terug!  Wat een verademing is dit. Eindelijk hebben we weer rust gevonden!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je