{{ message.message }}
{{ button.text }}

De zoektocht naar de juiste fles.

Avent, Dr. Brown en Difrax, ik heb ze allemaal uitgeprobeerd. Hier mijn bevindingen.

Afbeelding blog 'De zoektocht naar de juiste fles.'

Sinds Nino 2 weken oud was gaf ik hem regelmatig een flesje met gekolfde voeding zodat hij ook later een fles zou gaan accepteren en ook zodat mijn man hem ook kan voeden. Nino nam de fles (avent) zonder problemen en het leek allemaal goed te gaan.  Nino had wel regelmatig krampjes maar dat is normaal de eerste 3 maanden.

Toen Nino 3 maanden werd moest ik weer gaan werken en ben ik over gegaan op flesvoeding. Nog steeds met de avent spenen. Vanaf 3 maanden mag je naar speen nummer 2 gaan dus dat heb ik gedaan. Nino vond de spenen prima maar dronk wel zijn flesje in 10 minuten leeg. Wat ik begreep is dat wel erg snel. Hij had dan ook weer erge last van krampjes (wat ik interpreteerde als het wennen aan de flesvoeding). 

Omdat Nino zijn flesje zo snel op dronk ben ik wat gaan googelen en kreeg ik de tip om de dr. brown flessen te proberen. Zo doende heb ik die aangeschaft. Maar echt blij ben ik daar niet mee. Met die fles doet Nino er wel 45 minuten over om zijn fles leeg te drinken. Hij doet er dan inderdaad langer over maar dit is wel weer het andere uiterste. Dus ben ik maar snel weer over gestapt naar de avent flessen. De tweede tip die ik kreeg was weer terug te gaan op speen nummer 1. Dat heb ik ook gedaan maar het had weinig verschil. Langzamerhand begonnen de krampjes gelukkig wel minder te worden en zijn ze er nu alleen nog heel soms. Wel drinkt hij zijn fles nog steeds in 10 minuten leeg. Geen idee of dat een probleem is of niet.

Nu heb ik een difrax pakket gewonnen via mamaplaats, super leuk. Want die flessen wou ik ook graag uitproberen maar ik wou echt niet weer geld uitgeven voor een fles die misschien weer in de kast beland. Ik heb het idee dat hij ietsje rustiger drinkt uit de difrax flessen. Het flesje is nog steeds binnen 15 minuten leeg maar dat is toch al iets langer dan bij de avent flessen. Alleen had ik één keer blijkbaar het dop aan de onderkant niet goed erop en toen zatten Nino, ik de koffietafel en het vloerkleed helemaal onder melk, argh. Tot nu toe ben ik naast dit kleine foutje best tevreden mee en lijkt het het gewenste effect te hebben.

Als laatste stap doe ik nu 's avonds rijstebloem bij de fles, hierdoor gaat het drinken ook beduidend minder snel maar echt handig is dit ook niet. Ik gebruik hiervoor speen nummer 3 omdat het er anders nauwelijks uit te krijgen is maar ook met speen 3 wordt het halverwege zo dik dat hij het er niet meer uit krijgt. Hoe doen jullie dit?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je