{{ message.message }}
{{ button.text }}

de tweede muziekles

Vandaag was les twee aan de beurt van de dreumes muziekles. Hoe verliep het deze keer.

Afbeelding blog 'de tweede muziekles '

Vanmorgen in alle vroegte al opgestaan, want om 8:30 wilde ik in de auto zitten op weg naar de muziekles. Ilse moest ik wakker maken helaas. Maar moest wel omdat ik ook de hond een ochtend ronde moest geven.

Nadat we lekker hadden ontbeten, Ilse een bak pap en ik een stuk ontbijt koek. Zijn we lekker de hond gaan uit laten. Toen we terug kwamen moesten we weg, en natuurlijk heeft Ilse dan net een poepbroek. Sta je daar met alle spullen klaar om te gaan….. had echt net 5 minuten er voor nog een check gedaan. Maar goed, jas weer uit schoentjes uit. En een schone luier aan gedaan. Uiteindelijk liep de planning niet zo heel veel uit en zaten we 08:40 in de auto op weg naar de muziek les. Het is tien minuten rijden met de auto, maar de ochtend spits maakte er 15 minuten van. Gelukkig nog mooi op tijd. Ik kon aan Ilse merken dat ze nog wat moe was, doordat ze aan me hing en het verlegen meisje uit hing. Een beetje de kat uit de boom kijken, en alles vanaf de veiligheid van mama bekijken.

De les begon met het welkoms liedje en het liedje van de beer.

beer.jpg

Ilse was niet de enige die moe was. Er waren wat meer kindjes moe en wat huilerig. Hoort er allemaal bij denk ik dan maar. Ook totaal niet erg. het waren de zelfde liedjes als vorige week wat aan de ene kant wel fijn was. Maar leer wel graag nieuwe liedjes. De balletjes kwamen te voorschijn waar mee ilse lekker ging spelen. 

balletjes .jpg

Op dat moment was het even een rommeltje met alle kinderen en de balletjes. Hier stoorde ik me niet aan, omdat ik zag hoeveel plezier Ilse had. En daar gaat het om.

Er kwamen dit x blokjes in plaats van kokertjes waarmee we "muziek" gingen maken… Ilse had andere plannen er mee.blokjes.jpgMaar dat is een dreumes die doet lekker zelf wat ze wil… naja mijn meisje in ieder geval wel. Op het einde werden er torens gemaakt en Ilse probeerde te helpen *trots* het ging niet helemaal goed, maar ze deed het wel. De blokjes werden opgeruimd, Ilse hielp goed mee: een blokje in de mand, en twee blokjes uit de mand. het blijft toch een ondeugd.

En het was alweer tijd voor het instrument van de week. een soort fluit ( zelfgemaakte bamboefluit (tenor)). Ze speelde er wat liedjes op. Mooi om te horen. De meeste kinderen luisterde aandachtig naar het liedje. Zo ook Ilse, die kroop lekker tegen me aan. De fluit werd opgeborgen en het afscheids liedje werd gezongen. De les was weer snel voorbij, vond ik maar het was toch echt een uur. Na de les zijn de kindjes nog even lekker gaan spelen en de mama's koffie/ thee wezen drinken.spelen.jpgIlse had veel plezier met haar vriendinnetje met een autotje. M er op en Ilse duwen en erachter aan lopen. Heel lief en leuk om te zien.

Na de muziekles ben ik gelijk even boodschappen gaan doen. Voor het eerst heb ik Ilse in een winkelwagentje gehad, en leuk dat ze het vond. hihi. Lekker kijken naar iedereen, zwaaien en de folder lezen.

boodschappen doen_1.jpg

Bij thuiskomst alleen even de koelkast en diepvries spullen uit de auto gehaald, omdat Ilse best moe was en er geen parkeerplek meer vrij was voor de poort. Dit kwam omdat de peuterspeelzaal achter ons huis net uit was. Nadat Ilse lekker haar boterhammen had opgegeten en op bed lag ging ik de auto uitpakken. Ik reed hem naar de parkeerplek bij de poort, die inmiddels vrij was, en begon met het uitladen van de boodschappen. En wat zag ik tot mijn schrik…. een lekke band 

lekke band .jpg

NEEEEEEE!!! een flink baal moment. Maar morgen hier meer over als ik onder leiding van de buurman ZELF de band ga verwisselen.

De muziek les was leuker dan de vorige keer maar miste nog wel wat dingen deze heb ik nu ook in een email naar de juf van de muziek les gestuurd. Volgende week les 3. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je