{{ message.message }}
{{ button.text }}

De tijd vliegt voorbij voor ik het door heb

Heel cliché, maar wat gaat de tijd hard! Nog sneller als bij onze eerste!

Afbeelding blog 'De tijd vliegt voorbij voor ik het door heb' Achtergrond blur afbeelding

Wij kregen bij onze eerste tijdens de kraamperiode vaak te horen: 'Geniet er maar van, want voor je het weet dan is hij groot en gaan ze naar school'. We bedankte voor de tip en dachten ach.. ze zijn zo lang klein. 
Ik ben werkelijk dol op de baby periode. Lekker samen knuffelen op de bank en lekker slapen in de draagdoek. Oh heerlijk. Maar wat was ik trots wanneer onze kleine vent weer iets nieuws kon. Al die kleine nieuwe dingen zijn zo leuk! Zijn eigen handjes ontdekken, voor het eerst speelgoed vasthouden, rollen, zitten... Met 9 maanden al achter een loopwagentje lopen en voor zijn eerste verjaardag al helemaal los lopen. Ik heb nooit dingen geforceerd, want elk kind bepaald zijn eigen tempo en dit mag dan ook nooit een strijd worden. Maar ik was trots op alles wat hij deed. 
Op het moment dat ik een uitnodiging voor de peuterspeelzaal binnenkreeg moest ik wel even slikken. Dat was wel een hele grote stap. Ik werk niet, dus ben gewend mijn kleine grote vent altijd bij mij te hebben. Daar moest ik even overheen stappen en hij doet het vanaf dag 1 al geweldig en zonder tranen. 

Nu hebben wij een klein meisje van 4 maand erbij. Ook dit keer kregen wij te horen: 'Geniet ervan want voor je het weet zijn ze groot'. Ik bedankte en dacht: ja dat klopt dat hebben we al eens ervaren. Maar bij een tweede gaat het werkelijk nog veel sneller. Heel veel sneller zelfs. Niet zo zeer omdat onze dochter zich sneller ontwikkeld, maar omdat het voor mij veel sneller voelt. Ze zeggen dat je minder tijd hebt om te genieten, maar dat ervaar ik niet. Naar mijn idee mede doordat ik haar heel veel draag in een draagdoek. Zo kan ik non stop knuffelen en de oudste ook aandacht geven. 
Maar bij alles wat ze doet denk ik: meisje toch, blijf maar lekker liggen, dat komt echt nog wel. Je hebt tijd genoeg lieverd. Groot worden dat komt wel.
Natuurlijk ben ik net zo trots als bij onze zoon bij alles wat ze nieuw doet, maar nu komt er een heel ander gevoel bij kijken. Ze zijn maar zo kort klein. Het echte baby is er zo snel af. Inmiddels staat er al een grote doos met kleertjes die te klein zijn. Bij de eerste was mijn gedachte : Leuk weer nieuwe kleertjes kopen! Nu is mijn gedachte:  Nee niet weer een maat groter! Slik. 

Zal dit bij een eventuele derde nog sneller gaan?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je