Snap
  • Baby
  • recept
  • dieet
  • koemelkallergie
  • eczeem
  • Verjaardagstaart

De struggles van een kindje met een Koemelkallergie

Een kindje met een koemelkallergie is al vervelend zat. Maar wanneer je ook nog eens te maken krijgt met de vervelende dokters, betweterige diëtisten en vervelende dubbel blinde testen wordt het alleen maar vervelender. In dit artikel vertel ik jullie iets meer over onze struggles van het afgelopen jaar. Maar laten we eerst bij het begin beginnen.

De diagnose bevestigd krijgen

De diagnose bevestigd krijgen was bij ons een enorm drama. Weken lang liep ik al met het idee dat ons dochtertje een allergie voor haar melk had. Maar zowel de dokter als het consultatiebureau was het niet met mij eens. Alle eczeem, krampjes en ander klachten hadden volgens hun totaal niets weg van de klachten die bij een koemelkallergie te maken hadden. ONZIN! Mijn gevoel bleef maar zeggen dat dit het was en ik heb dus ook volgehouden. 

Weken lang ben ik van huisarts naar het consultatiebureau gestuurd. Uiteindelijk werd ik gehoord en mocht ik Noé aan de Pepti introduceren. Direct merkte we een verschil. Maar als je denkt dat je er dan bent heb je het mooi mis. Want er kwamen nog meerdere blinde testen (waarbij je je kindje dus gewone melk weer moet geven of het wel echt een koemelkallergie is). En ja, zelfs nu, anderhalf jaar later moeten we weer gewone melk geven om het "te testen" maar in feite provoceren we haar lichaam weer en dat vind ik gewoon zielig. Ik ga toch ook niet een mes in iemand zijn hand steken om te zien of het pijn doet?

Enfin, ze heeft een koemelkallergie. En nu? 

Noé haar eerste verjaardag wilde we groots vieren. Met een geweldige taart en alles er op en er aan. Maar helaas is er in de omgeving totaal geen bakker te vinden die een koemelkvrije taart kon maken. Dus heb ik zelf een KMV Monchoutaart gemaakt (het recept hiervoor vind je op jamey.nl )

Helaas waren Noé haar huidproblemen niet helemaal opgelost na de diagnose van een koemelkallergie. Ze blijkt namelijk ook eczeem te hebben. Iets wat best geregeld voorkomt bij kindjes maar wat wel enorm vervelend is. Gelukkig hebben wij uiteindelijk gekozen voor een teerzalf behandeling en is het sindsdien bijna nooit meer tot een uitbraak gekomen. Mocht je meer willen weten over deze teerzalf behandeling lees dan verder op jamey.nl).

Zwemmen met eczeem is ook iets wat in de zomer wel eens een dingetje kan zijn. Om je een idee te geven, wij douchen/badderen maar 2 keer per week met Noé omdat haar huid niet goed tegen te veel douchen kan. Zwemmen is iets wat wij en ook Noé erg leuk vind. Alleen is het gewoon erg lastig. Gelukkig doen we het in de zomer wel hoor! En gaan we deze zomer ook lekker op vakantie naar Italië. Toch zijn er dan wel dingen waar je op moet letten, meer hierover lees je op jamey.nl.

Zijn er meer dingen over koemelkallergie of eczeem die je wilt weten? Laat het dan weten in de comments.

4 jaar geleden

Ik herken zoveel in een huisarts die niet wil mee werken. We lopen al ruim een jaar te klooien met allergieën. Ze wilde ons niet helpen en wilde zich er makkelijk van af doen. De klachten komen snel en we hebben vaak een afspraak op het moment dat het al zoveel minder is dat ik de opmerking kreeg dat ik moest bedenken of het überhaupt zin had om elke keer een afspraak te maken ervoor. Ze heeft overduidelijk lactose intolerantie, vorige huisarts had dat bevestigd en de diëtist ook al. Zij beweerde dat het niet kon omdat er niks uit een bloedtest kwam, de kinderarts verteld vervolgens dat ze lactose niet kunnen testen maar koemelkallergie wel. Je gaat er toch vanuit dat een huisarts dat verschil weet.. Ik heb gewoon gezegd dat ik haar adviezen waardeloos vind en ik er op stond dat het beter onderzocht werd. We waren de avond ervoor naar de huisartsenpost gewoon na een reactie op hazelnotenijs maar ze nam me niet serieus. De hap had er amper wat over opgeschreven omdat ze ook oorontsteking had. Uiteindelijk komen we bij een kinderarts die ons dus met open armen ontving om zo maar te zeggen en heel goed begreep dat er duidelijkheid willen, het is niet alleen lactose en een gevoelige huid, er is nog iets.. dus word ze nu getest op koemelk en hazelnoot. Waardeloos hoe laks artsen kunnen zijn, hoe hard je moet strijden om gehoord te worden. Moeder gevoel is toch het sterkste gevoel ??

4 jaar geleden

Lijkt ons verhaal wel.. gelukkig werkte de CB wel mee maar ook Pepti werkte niet goed genoeg. Dus over gegaan op Nutramigen dit in overleg net de HA, helaas ging de verzekering hier niet mee akkoord en moest er een provocatie gedaan worden door een kinderarts en die bleef ondanks een rood kind bij de provocatie volhouden dat Pepti genoeg was.. met veel moeite (en kosten) gelukkig Nutramigen blijven gebruiken. Na een jaar weer een provocatie en hierbij bleek dat de KMA over was.. jeeej happy! Maar helaas.. de huid bleef onrustig en vol met eczeem, hormoonzalf, koelzalf en nu uiteindelijk teerzalf.. het helpt maar het is wel lastig aangezien je het in de zomer niet mag smeren en ik als zwangere het ook niet mag smeren. Daarnaasr heeft mn dochter een aversie gekregen tegen het smeren.. dus elke keer een ramp helaas. Het is dat het helpt! ??

4 jaar geleden

wow! zo herkenbaar! net ons verhaal met onze dochter Romy. die lag letterlijk open van de eczeem in der gezicht zo zielig ! alleen is ons verhaal nog vreemder omdat ze uiteindelijk ( volgens de blinde test geen kmallergie had!) ook hielp bij ons de teerzalf niet en de hormoonzalven hadden ook geen gewenst effect....