{{ message.message }}
{{ button.text }}

De struggles van een kindje met een Koemelkallergie

Afbeelding blog 'De struggles van een kindje met een Koemelkallergie'

Een kindje met een koemelkallergie is al vervelend zat. Maar wanneer je ook nog eens te maken krijgt met de vervelende dokters, betweterige diëtisten en vervelende dubbel blinde testen wordt het alleen maar vervelender. In dit artikel vertel ik jullie iets meer over onze struggles van het afgelopen jaar. Maar laten we eerst bij het begin beginnen.

De diagnose bevestigd krijgen

De diagnose bevestigd krijgen was bij ons een enorm drama. Weken lang liep ik al met het idee dat ons dochtertje een allergie voor haar melk had. Maar zowel de dokter als het consultatiebureau was het niet met mij eens. Alle eczeem, krampjes en ander klachten hadden volgens hun totaal niets weg van de klachten die bij een koemelkallergie te maken hadden. ONZIN! Mijn gevoel bleef maar zeggen dat dit het was en ik heb dus ook volgehouden. 

Weken lang ben ik van huisarts naar het consultatiebureau gestuurd. Uiteindelijk werd ik gehoord en mocht ik Noé aan de Pepti introduceren. Direct merkte we een verschil. Maar als je denkt dat je er dan bent heb je het mooi mis. Want er kwamen nog meerdere blinde testen (waarbij je je kindje dus gewone melk weer moet geven of het wel echt een koemelkallergie is). En ja, zelfs nu, anderhalf jaar later moeten we weer gewone melk geven om het "te testen" maar in feite provoceren we haar lichaam weer en dat vind ik gewoon zielig. Ik ga toch ook niet een mes in iemand zijn hand steken om te zien of het pijn doet?

Enfin, ze heeft een koemelkallergie. En nu? 

Noé haar eerste verjaardag wilde we groots vieren. Met een geweldige taart en alles er op en er aan. Maar helaas is er in de omgeving totaal geen bakker te vinden die een koemelkvrije taart kon maken. Dus heb ik zelf een KMV Monchoutaart gemaakt (het recept hiervoor vind je op jamey.nl )

Helaas waren Noé haar huidproblemen niet helemaal opgelost na de diagnose van een koemelkallergie. Ze blijkt namelijk ook eczeem te hebben. Iets wat best geregeld voorkomt bij kindjes maar wat wel enorm vervelend is. Gelukkig hebben wij uiteindelijk gekozen voor een teerzalf behandeling en is het sindsdien bijna nooit meer tot een uitbraak gekomen. Mocht je meer willen weten over deze teerzalf behandeling lees dan verder op jamey.nl).

Zwemmen met eczeem is ook iets wat in de zomer wel eens een dingetje kan zijn. Om je een idee te geven, wij douchen/badderen maar 2 keer per week met Noé omdat haar huid niet goed tegen te veel douchen kan. Zwemmen is iets wat wij en ook Noé erg leuk vind. Alleen is het gewoon erg lastig. Gelukkig doen we het in de zomer wel hoor! En gaan we deze zomer ook lekker op vakantie naar Italië. Toch zijn er dan wel dingen waar je op moet letten, meer hierover lees je op jamey.nl.

Zijn er meer dingen over koemelkallergie of eczeem die je wilt weten? Laat het dan weten in de comments.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je