{{ message.message }}
{{ button.text }}

De strijd der moeders

Een leuke bijeenkomst met mama's loopt toch iets anders dan ik zelf wilde..

Afbeelding blog 'De strijd der moeders' Achtergrond blur afbeelding

Vanuit het consultatiebureau was er een leuke voorlichting opgezet voor kindjes van 8 maanden. Leek mij wel fijn om eens andere ouders te spreken en wat gedachten uit te wisselen onder het mom van 'oh jouw kind doet dat gelukkig ook'. Meer bevestiging zoeken dus.

En wat ik zocht heb ik gekregen. Maar och, die andere mama's. Bij binnenkomst begon al mijn schuld gevoel. Een van de mama's was haar dochter even aan het meten/wegen, waarna mijn bink ook mocht. Hij ging staan (want ja zitten is niet echt zijn ding). Ik zag haar onzeker kijken waarna ze vroeg of hij dat echt zelf deed. Haar dochter kon amper zitten. Ik wilde haar niet onzeker maken dus ik reageerde dat hij dat zelf wel kon maar dat haar meisje dat ook vast heel snel zou kunnen. 

Tijdens het kringgesprek bleek dat al die kindjes net of net niet konden zitten, terwijl de mijne er op handen en voeten vandoor ging. Ik vond het zo naar om die moeders zo te zien kijken. En toen benadrukte de verpleegkundige ook nog eens in ongeveer elk onderwerp dat de mijne dat natuurlijk allemaal al kon en dat hij zo knap was. 

Die strijd der moeders.. Ik vind het echt het ergste wat er is. Maar het lijkt soms helaas of alleen moeders waarvan hun kind 'achter loopt' onzeker zijn. Ik wil graag alle mama's die onzeker zijn moed inspreken. Als je kind veel meer kan dan anderen geeft je dat echt niet de zelfverzekerdheid die je denkt. Ik durfde helemaal niks te zeggen tijdens die bijeenkomst. Niet omdat ik me schaam, maar omdat ik er onzeker van werd dat het zo werd benadrukt mijn zoon zogenaamd de beste van het klasje was. Mijn binkie is niet de beste, maar ik wil wel het beste in hem naar boven halen. Hij is net zo uniek als dat kindje die nog niet kan zitten.

En voor de mama's van de bijeenkomst: jullie kindjes zijn prachtig en ik ben blij dat ik even van ze heb mogen genieten! :)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je