{{ message.message }}
{{ button.text }}

De strijd bij het opvoeden

Onze dochter is nu ruim zeven maanden. Tussen papa en mama is de strijd bij het opvoeden begonnen.

Afbeelding blog 'De strijd bij het opvoeden' Achtergrond blur afbeelding

Voor de zwangerschap hebben we het er uitgebreid over gehad en het is nog regelmatig onderwerp van gesprek bij ons. Hoe kijken we aan tegen de opvoeding van onze spruit? We zitten in theorie helemaal op één lijn. Waar we het absoluut over eens zijn is dat we er in ieder geval geen verwend kind van willen maken.

Maar ja, hoe doe je dat in de praktijk? En wat is verwennen en wat is vertroetelen of verzorgen? Dit speelt bij ons vooral een grote rol bij het slapen gaan ritueel. Voor de zwangerschap/bevalling vonden we allebei heel stellig dat je niet bij ieder piepje of huiltje moet gaan kijken. Maar god, wat is dat moeilijk zeg! Nu blijkt in de praktijk dat ik mijn kind echt niet kan laten huilen, ook niet nadat ik eerst gechecked heb of alles in orde is. De vieze luier, honger, te warm of te koud en de verloren speen zijn dus al uitgesloten. Tsja, dan blijft de knuffel behoefte over. Ik wil dan heerlijk met haar in haar kamertje zitten in de schommelstoel, met haar lekker tegen mij aan totdat ze slaapt. Mijn vriend vindt dit zo fout dat we hier al een aantal flinke discussies over hebben gehad. Hij vindt dat we haar minimaal een kwartier moeten laten huilen voordat we naar haar toe gaan. Hij is bang dat, als ze door heeft dat wij komen als ze huilt, ze dit blijft doen en dat we dan de hele avond bezig zijn met het gaan slapen ritueel. Mijn verstand zegt, ja je hebt gelijk. Maar mijn moederhart wil haar meisje gewoon lekker in slaap knuffelen. Mijn vriend laat mij wel mn gang gaan, maar hij zegt er altijd wel even bij: Je weet het he schat? En glimlachend ga ik dan mijn meisje heerlijk knuffelen totdat ze slaapt. En vooralsnog vind ik dat daar helemaal niets mis mee is.  

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je