{{ message.message }}
{{ button.text }}

De sperma mythe

Wat maakt ons sterk? Teamwerk!

Afbeelding blog 'De sperma mythe'

De sperma mythe

We hebben allemaal, als het goed is, wat meegekregen op school over het maken van baby’tjes. Ik was echt een ongeinteresseerde puber, maar met biologie zat ik altijd met de oortjes gespitst te luisteren. Fotosynthese was nog tot daaraan toe, maar seks en conceptie? Daar wilde ik alles over weten! En daar, in dat oude schoolgebouw dat voorheen onder toezicht was geweest van strenge nonnen, leerde ik dat de zaadcellen raceten naar de eicel. En dat de snelste zaadcel de winnaar was! Man, dat was nog eens een gaaf gevoel zeg. Ik was een keer de snelste geweest! Waar ik bij de cooper test na 3 rondjes omkukelde, was ik al die jaren geleden de snelste geweest. Ha!

Ha? Na! Toch echt niet. Bummer. Af en toe komt er een onderzoek uit dat dan even aandacht krijgt, maar de medische wereld zit teveel vastgeroest in de oude denkbeelden. Want zaadjes racen niet. En dat vinden veel mannen toch best een belediging. Ja zeg, zij mogen toch wel iets credit nemen dat zij zulke sterke, stoere zaadcellen naar binnen schieten? En dan nemen die feministische onderzoekers dat zomaar van ze af! Kijk deze feminist (natuurlijk ben ik een feminist, ik zou wel gek zijn als ik niet aan mijn eigen kant stond als vrouw zijnde) heeft niet zoveel moeite met taboe’s doorbreken. Maar of het ook echt doorkomt bij de massa is een tweede. En toch ga ik het nog een keer proberen. Als je het dan nog niet wil geloven, prima. Ik heb mijn best weer gedaan ;)

De zaadcellen dus. Die racen niet, die kruipen. Ze zwemmen niet, ze spartelen en rollen tot ze, 9 van de 10 keer, ergens in een hoek of vouwtje van de vagina vallen en er niet meer uit kunnen komen. De geluksvogels die langs de cervix komen, komen veelal vast te zitten in het baarmoederslijm. Sticky business down there! Zie het als een hagelslagje tussen twee boterhammen met pindakaas. No way dat dit hagelslagje er zonder hulp uit komt. Sorry vriend, you’re out! Het is een slagveld daar.

Wat ook nog leuk is om te weten, is dat bij elke vrouw de mucus ofwel glad en goed doordringbaar is, of wel stug en plakkerig. De eerste vrouw heeft een jongensleefstijl. Dit heeft zij zo geregeld door middel van voeding, fertiliteit en gezondheid. De ‘stugge’ vrouw, is de meisjesmoeder. En die zaadcellen bestaan inderdaad uit X of Y chromosomen. Ben jij een jongensmoeder, dan vallen vooral de X zaadjes weg in je nether regioenen. Een meisjesmoeder en de Y boys blijven plakken en kunnen geen kant op. Dus, wie kiest er dan het geslacht? Nee, niemand? Ok ik leg nog even verder uit, want ik ben op dreef!

Bij de jongensmoeder kwamen er dus vooral Y zaadjes door. Na een urenlange veldslag, komen ze eindelijk in de eileider aan. Daar was de grote prijs: het ei! Oh ze is prachtig! Ze ruikt ook nog eens ontzettend lekker. Hebben zaadcellen neusjes? Nee, maar toch reageren ze op de geur van Madame Ei. En dan is ons geleerd dat de zaadcellen gaan lopen pikken in de buitenste laag van het ei. Ehh nee, weer een voorbeeld van machogedrag dat bedacht is om de man een grotere rol te laten spelen dan de vrouw. Het is teamwerk mensen. En Diva ei lat zich niet zomaar infiltreren door de eerste de beste. Er moet chemie zijn tussen ei en zaadcel. Ze rolt rustig tussen de zaadjes door, ziet een zaadcel die compatible is met haar en hap. Hap?! Nou ja, ook hier is het teamwerk. De zaadcel frummelt natuurlijk wel aan de buitenkant, ze opent zich op de plek van de juiste zaadcel en hij zwemt naar binnen. Et voila: conceptie. En vanaf dit moment staat het geslacht vast. Niks meer aan doen, je lichaam heeft gekozen en ze is tevreden!

Betekent dit dat je dus alleen maar jongens kunt maken als jongensmoeder? En alleen maar meisjes krijgt als meisjesmoeder? Nope! Je kunt namelijk een heleboel doen om je lichaam te veranderen, dit doe je door middel van andere voeding, bepaalde vitamines en mineralen en een boel andere factoren die invloed hebben op je mucus en daarmee je lichaam ofwel in de jongensstand zet ofwel in de meisjesstand. En nogmaals, je hoeft mij niet op mijn woord te geloven! Wie ben ik namelijk nou helemaal? Ik heb ‘maar’ 7 jaar van mijn academische leven gewijd aan onderzoek betreffende het geslacht. Dus voor je het meteen ‘zo niet eens bent met deze bullshit’ doe even wat meer onderzoek. Er zal een wereld voor je open gaan. Nu ga ik natuurlijk niet zomaar iets verkondigen zonder bronnen. Ik kan hier geen links plaatsen, dus je moet zelf even googelen op de volgende termen:
- The macho sperm myth
- Trivers & Willard hypothesis
- Shettles method disproven

Ga jij de sprong wagen? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je