{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dé speen, kan ik hem vastbinden?

Had ik nooit met de speen moeten beginnen? Nu kan hij namelijk niet meer zonder.. iemand tips?

Afbeelding blog 'Dé speen, kan ik hem vastbinden?'

Had ik nooit met de speen moeten beginnen? Nu kan hij namelijk niet meer zonder.. iemand tips?

Mijn zoontje heeft al vanaf het begin een speen. Het begon allemaal op dag 2... Zijn zuigbehoefte was enorm en daarom besloten wij om zijn speen te geven. Hij had genoeg gegeten dus daar lag het niet aan. Baby's hebben de gedachten 'ik wil mijn speen' niet, dus in het begin kun je deze best geven (dachten wij).

Nu, bijna 4 maanden later, is hij onmisbaar. Maar dan bedoel ik ECHT onmisbaar. Hij valt niet in slaap zonder speen, en als hij eenmaal in slaap begint te vallen en de speen valt uit, is het huis te klein. Als hij eenmaal écht slaapt en de speen valt uit, dan merkt hij het niet. Maar wij leggen onze zoon niet altijd slapend in zijn bedje, hij moet leren om wakker in zijn bedje te liggen.

Je voelt hem waarschijnlijk al aankomen: de hamvraag! HOE zorg ik ervoor dat ik niet 86x per dag de trap op en af hoef te rennen om die speen in zijn mond te stoppen? Hij is nog te klein om zelf zijn speen te zoeken, en hij draait steeds van links naar rechts, dus een knuffeldoekje heeft ook geen zin. En o ja, voordat ik het vergeet, de 10 minuten regel heb ik ook al geprobeerd. Geen speen = huis op zijn kop.

Zijn er meerdere mama's die hier last van hebben (gehad)? Ik ben benieuwd!

Liefs,

Blogmiepje

Top 3 antwoorden:

Op basis van alle antwoorden heeft Mamaplaats een top 3 gemaakt. Het is natuurlijk afhankelijk van de leeftijd van je kindje, gezien hele jonge kindjes niet zelf de speen kunnen pakken. Lees hier de meest gegeven antwoorden en hopelijk hebben jullie er wat aan!
  • 1: Knuffeldoekje speciaal voor speentjes
  • 2: het knuffeltje 'knuffel je speen' in huis halen
  • 3: Knuffeldoekje in combibatie met meerdere spenen in bed zodat ze zelf de speen kunnen pakken wanneer ze hem kwijt zijn

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je