{{ message.message }}
{{ button.text }}

De spanning

Dinsdag 14-11 wordt ik ingeleid als onze kleine man er nog niet is.

Afbeelding blog 'De spanning '

Na een zwangerschap van 39 weken ben ik lichamelijk en vooral emotioneel op. Dit omdat wij weten dat ons kindje een dubbelzijdige schisis(hazenlip) heeft die waarschijnlijk doorloopt in de kaak en gehemelte dit hebben ze op de echo's nog niet duidelijk kunnen zien, omdat de kleine man al vanaf de 20 weken met zijn hoofdje heerlijk in mijn bekken ligt.

Omdat wij hier met de 20 weken achter zijn gekomen is de zorgeloze zwangerschap in eens weg, want wat staat je te wachten, wat gaan ze doen, hoe erg is het uiteindelijk al deze vragen en onzekerheden gaan door je heen. Gelukkig zijn er een aantal groepen op Facebook waar je je bij aan kunt sluiten en daar de ervaringen van andere ouders kunt lezen. Dat geeft wel een geruststelling, maar toch hoe is het dadelijk bij ons kindje.

Als dit ons eerste kindje zou zijn zou de situatie iets anders liggen en zouden we gewoon afwachten tot de bevalling vanzelf begint, maar aangezien ik ook nog een dochtertje rond heb lopen van nu 13 maanden en al 2 maanden vrolijk rond loopt is het heel zwaar. Emotioneel gezien was ik al ver uitgeput en moe, maar sinds een week of 3 begint mijn lichaam ook te zeggen van we zijn klaar. Ik slaap heel slecht, omdat ik geen houding meer aan kan nemen die comfortabel is. Als ik slaap ben ik om de 2 wakker, omdat ik moet plassen en overdag slapen lukt al helemaal niet helaas.

Nu heb ik samen met de gynaecoloog besproken dat als ik voor dinsdag nog niet bevallen ben ik ingeleid ga worden en dan niet meer thuis kom totdat de kleine man er is. Dit vind ik wel heel spannend, want ik weet niet goed hoe het zal verlopen maargoed dat weet je nooit bij een bevalling. Ik moet eerst 's morgens bellen of er plek is. Als dat er is kan ik komen en dan krijg ik tabletjes zodat de boel goed kan verwekken en dat er ontsluiting gaat komen. Als dit niet lukt wordt er dag voor dag gekeken hoe het gaat. Zolang de kleine man nergens last van heeft wordt er niks gedaan, alleen als de kleine in gevaar komt wordt we een keizersnee gedaan, maar daar gaan we niet vanuit.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je