{{ message.message }}
{{ button.text }}

De slapeloze zondag van Donna

Het begrip 'langer wakker blijven' neemt Donna vandaag wel heel breed.

Afbeelding blog 'De slapeloze zondag van Donna' Achtergrond blur afbeelding

Naar mate baby's ouder worden, gaan ze overdag ook langer wakker blijven. Ik vind het heerlijk om haar langer wakker te hebben, te zien genieten van alle nieuwe dingen om haar heen. Ze chillt relaxed in haar box, doet babygym op haar speelkleed of we maken samen een lange boswandeling waarbij de kap van haar kinderwagen omlaag gaat zodat ze de vogels heen en weer kan zien vliegen. We komen de dagen altijd fijn door en ondertussen kom ik ook aan mijn eigen bezigheden en rust toe. 

Al met al kunnen we stellen dat Donna een aardig ritme te pakken heeft. Heel fijn voor haar en voor ons als ouders ook ;-). Soms heeft ze een uitschieter en bepaalt dan volledig waar ze die dag zin in heeft. Laat dat dan 'toevallig' compleet het tegenovergestelde zijn van waar ik/ wij zin in hebben. Vandaag was ook zo'n dag. 

Het is 08.00 uur 's morgens als Donna wakker wordt. Met haar grootst mogelijke glimlach lacht ze mij tegemoet als ik naar haar wieg loop. Boven de wieg kijkend zie ik open heldere ogen die mij zeggen 'mama ik ben wakker, heb best trek maar wil ook nog wel even tussen jullie in liggen'. Een heerlijkere zondagochtend is niet denkbaar, ik leg Donna dan ook tussen ons in en zo slapen we alle drie nog een half uur door. Daarna is het tijd voor het ochtendritueel: drinken, verschonen/ wassen en schone kleertjes aan.  

Na het ochtendritueel volgt meestal een slaapje, een uurtje of soms zelfs tot de volgende voeding. Maar vandaag gebeurt er helemaal niets. Haar grote ogen blijven ons aanstaren, ze brabbelt er op los en beweegt zich van verticaal naar horizontaal. Dat laatste zorgt er overigens voor dat het moment van omrollen dichterbij gaat komen, spannend! Haar goede bui dreigt een beetje om te slaan naar irritatie maar het geluid van de stofzuiger doet haar bijna in slaap vallen. Bijna. Zodra ik klaar ben met stofzuigen begint madame weer te 'urlen' en 'gagrie'en'. 

Om 12 uur kondigt de middag zich aan, het moment voor de volgende voeding komt dichterbij. Als Donna om 12.30 uur aan de borst gaat, drinkt ze dan ook gulzig beide borsten leeg. Kronkelt in mijn armen om een vastzittend boertje naar boven te begeleiden en geeft een geeuw waar een luiwammes nog een puntje aan kan zuigen. Dit moet het teken zijn dat Donna nu toch echt heel moe is geworden en graag haar middagslaapje gaat doen. Na de schone luier leggen we haar in de box, spreken wat lieve woordjes toe en nemen plaats op de bank. De rust duurt slechts 10 minuten of we horen weer 'urlen' en 'gagrie'en' maar ook enige irritatie dat ze is neergelegd terwijl ze daar geen zin in heeft. Een kleine gejammer en gehuil maakt duidelijk dat ze gedragen en geknuffeld wilt worden én niet gaat slapen. 
Na de visite gaan we wandelen, met de frisse lentezon zijn we graag buiten, en hebben goede hoop dat door het prettige gehobbel er toch een slaapje zal plaatsvinden. Niets is minder waar, Donna kijkt non stop verwonderd om zich heen en geeuwt er op los maar van slapen is geen enkel teken zichtbaar. 

De uren gaan voorbij en na een heerlijke wandeling is het om 16 uur weer tijd voor de volgende voeding. Ook deze gaat er in als zoete koek. Een volle luier als resultaat. Donna is vol wakker maar absoluut ook moe, ze begint dan ook zichzelf een beetje in de weg te zitten. Ik besluit om met haar op het speelkleed te gaan waar ze stimulerende figuurtjes en beestjes om zich heen heeft. Na een half uur vermaak heeft Donna het gehad en jengelt er op los. Ze is oververmoeid, mist echt een paar uurtjes slaap van vandaag maar weigert nog steeds te gaan slapen. Een volgende wandeling, het weer is nog steeds perfect, ligt dan ook voor de hand. 
Als we om 18.45 uur terug komen van de wandeling 'krijg' ik van Donna de rust om aan het avondeten te beginnen. Ze kronkelt nog wat in de box en knuffelt er met lieve papa op los. Als wij gaan eten is dat uiteraard het moment dat Donna ook weer wilt drinken. Ik maak een flesje 150 ml. afgekolfde melk warm en geeft haar maar na 100 ml. duwt ze de speen uit haar mond. Totaal vermoeid, doodop van de lange dag is het nu dan toch echt het moment dat Donna zich gewonnen moet geven. Na het verschonen van de luier en door lieve papa naar bed te zijn gebracht, valt ze al snel in een diepe slaap. 

Het was een slapeloze zondag voor Donna en voor ons iets inspannender dan normaal maar nu begint voor allen de rust. Zal ze ons weer laten slapen tot 05.00 uur de volgende ochtend? 

Nu eerst een verse muntthee en een stukje chocolade.  

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je