Snap
  • Baby

De slaaptraining: Het echte werk

Zoals ik in mijn eerdere blogs al schreef zijn we de afgelopen week begonnen aan de slaaptraining. Hoe is de eerste week verlopen?

Vorige week vrijdag (16 januari) zijn we begonnen met de slaaptraining volgens de methode van Stephanie Lampe (zonder huilen) met onze zoon van inmiddels 11 weken.

Begin van die week was ik al een beetje gaan oefenen en het ging eigenlijk verrassend goed. 

Vrijdag zijn we hier serieuzer mee verder gegaan en in combinatie met inbakeren ging dat overdag erg goed. 's avonds lukt dit nog steeds niet. Vanaf 4 uur gaat hij al huilen als ik de slaapkamer inloop. Wat dit nou is? Joost mag het weten..

Overdag ging ondertussen wel steeds beter, met een diep dal op maandag en dinsdag. Toen kreeg ik hem met geen mogelijkheid in slaap. Het top punt was dinsdag. Ik ben toen 1 keer heel geduldig geweest en heb een uur lang geprobeerd hem in slaap te krijgen. Helaas zonder succes. Die 2 dagen wilde hij heel de dag alleen maar in de draagdoek slapen. Woensdag is hij omdat ik op was overdag naar mijn moeder gegaan. Waar hij ook nauwelijks heeft geslapen. 

Gelukkig ging het donderdag weer beter en heeft hij 's avonds zelfs een slaapje gedaan in zijn eigen bed (met veel moeite en geduld). Overdag gaat het wel steeds beter en hoef ik er nu meestal niet eens meer bij te blijven. Hij gaat na een minuut of 20 na een beetje jammeren zelf slapen. 

Afgelopen nacht kon ik hem na de nachtvoeding zelfs terug leggen in z'n eigen bed en ging hij na heel kort jammeren slapen! Ik kon me ogen niet geloven! Super trots ben ik op ons kleine mannetje!

We hebben dus erg veel gehad aan het boek ''Baby in een droomritme''. We hebben nog een lange weg te gaan om de avonden ook rustig te laten verlopen, maar het begin is er.

9 jaar geleden

Ik ga dat boek ook maar eens lezen, hier thuis gaat het met de kleine ook niet allemaal van een lije dakje...