{{ message.message }}
{{ button.text }}

De schok van mijn leven.

Baby's en al het speelgoed wat geen speelgoed is. Ze zijn er gek op. KIJK ECHTER WEL UIT!

Afbeelding blog 'De schok van mijn leven.' Achtergrond blur afbeelding

Je kunt er niet omheen. Baby's houden vaak van speelgoed wat eigenlijk geen speelgoed is. Verpakkingsdozen, rollen keukenpapier, en...snoeren, draadjes en knopjes.

Mijn huis is redelijk Baby-Proof. Traphekjes, beschermende kapjes voor de stopcontacten, een oven die op slot kan. De telefoon is geconfisceerd: het getal '6' kan ik er niet meer mee bellen dankzij Baby's eindeloze gekauw en gekwijl. Jammer, toch, dat in bijna elk Nederlands telefoon nummer die rottige zes voorkomt. Nu is het zo, sta je niet al voorgeprogrammeerd, dan kan ik je niet bellen. Als Nederland ooit z'n 1-1-2 verandert in iets met een zes, zal ik NAAST het ziekenhuis moeten gaan wonen. Voor als er iets ergs gebeurt.

Maar goed. Hoe fijntjes je ook denkt dat je je huis beveiligd hebt, een ongeluk zit in een klein hoekje. Zo ook vandaag.

Het is bijna onmogelijk om de hele dag je kind te vermaken. Niet van seconde tot seconde. Dus ook ik zat even wat verjaardagsslingers te bestellen terwijl de tuin steeds witter werd van de sneeuw, en zo kon ik mij mentaal voorbereiden op het naar buiten gaan wat eraan zat te komen.

"Batterij bijna dood," knipperde mijn laptop. OK. Oplader in het kindveilige stopcontact. Speelgoedmand ervoor geschoven. Kan niet veiliger.

Terwijl ik wat papieren bekertjes met het getal '1' erop in mijn virtuele boodschappenmand knikkerde, begon Baby te piepen. Zoas hij wel vaker doet.

"Nee, Baby," mompelde ik afwezig. "Niet nu". Ze moeten immers ook leren zichzelf te vermaken.

Was het een onzichtbaar engeltje die in mijn oor schreeuwde om mij half om te doen draaien? Of was het mijn moederinstinct?

Toen ik mij toch omdraaide, een seconde of anderhalf na het gepiep, zag ik dat Baby het opladersnoer OM ZIJN NEKJE had gedraaid, en de verkeerde kant op zat te leunen, waardoor het snoer steeds strakker om zijn nek ging zitten. Met een halve hardaanval verloste ik hem van zijn strop, en nam me voor om NOOIT MEER Baby langer dan driekwart seconde uit het oog te verliezen. Want Baby wil en kan ik nooit verliezen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je