{{ message.message }}
{{ button.text }}

De roze wolk wordt zwart. Bezoek aan de huisarts

De weken als nieuwe mama

Afbeelding blog 'De roze wolk wordt zwart. Bezoek aan de huisarts ' Achtergrond blur afbeelding

Nadat we de hectische kerstdagen achter de rug hebben begint het 'echte leven' als nieuwbakken ouders.

S. moet weer gaan werken. Nog een beetje onder de indruk wat er allemaal gebeurd ga ik aan de slag thuis.

F blijft erg huilen, zo erg huilen dat ik echt niet weet wat ik moet doen. Baby huilen, mama huilen. Het hysterische gekrijs wordt alleen maar erger en erger. Het gaat door merg en been. Overstrekken, veel spugen, heel veel en snel willen drinken, niet willen slapen en wat ik het ergste vond.. niet getroost willen worden. Niet rustig willen worden bij mij. Jeetje wat voelt dat rot zeg en wat sta je machteloos.
Samen met S praten we hier samen veel over. Ook F wil niet stil bij hem worden en we zitten dan ook echt met onze handen in het haar.

S werkt fulltime en het begint hem ook op te breken. Onderlinge spanningen, boos worden om niets en veel verdriet..

De spanningen in huis zijn om te snijden. Onze ouders hebben dat ook door. Mijn moeder neemt F zo nu en dan mee om ons wat lucht te geven. Ook daar is F heel erg verdrietig en ontroostbaar.

Doordat F alles behalve een tevreden baby is twijfel ik aan alles. En als ik nu aan terugdenk nam ik op dit moment al afstand ben F en van iedereen om me heen. Waarom was mijn baby niet tevreden? Waarom kan ik mijn baby niet troosten? Ik wil de deur niet uit met haar, want stel je voor dat ze weer zo verdrietig is en ik haar niet kan troosten, wat moeten mensen dan wel niet van me denken.

Inmiddels is het al half januari 2017 en ik ga me steeds slechter voelen. Ik kan niet meer tegen het gekrijs. Het klinkt erg negatief, maar het geluid dat F produceert gaat door merg en been. Zo hard, zo hoog.

Ik besluit op internet te gaan zoeken en kom uit bij een tabel over reflux kindjes. Ik lees die tabel door en ik lees hier alles wat mijn kleine meisje doet..
Ik bel de huisarts en kan pas de volgende dag terecht. Mijn moeder, die op dat moment bij me is, geeft aan dat ik moet terugbellen en moet aangeven dat ik vandaag wil komen. Zo gezegd zo gedaan en jahoor we kunnen diezelfde middag nog terecht.

Gelukkig heb ik een lieve huisarts die me begrijpt en er wordt ranitidine drank voorgeschreven. Dit mag F 2x per dag hebben. Maar zo'n gift werkt maar 8u lang 2x8 is 16 en geen 24 dus we komen iedere dag 8 uur tekort. De giften die F krijgt zijn op basis van haar gewicht. Een week proberen en dan weer terug naar de huisarts. Zou dit dan het wondermiddel zijn...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je