Snap
  • Baby
  • Gezond

DE oplossing voor verkouden baby's en kids!

Ik zag al een paar keer iets voor bijkomen over baby's die zo moeten hoesten en proesten...laat ik daar nou een oplossing voor hebben!

Als je kleintje, baby of kindje ziek is is dat natuurlijk nooit leuk! Ik weet nog goed de 1e keer dat ik zag dat Le baby een verstopt neusje had en niet goed kon ademhalen, ook had hij koorts! Ik schrok hier van en wist als jonge moeder niet wat ik moest doen. Na wat research en wat proberen was het gelijk raak. Na 1 "behandeling" van moi was Le baby weer beter!

Hoe ik dat deed? Nou heel simpel en ik deel het graag met jullie! Want als je baby verkouden is, niet goed kan ademhalen en nog niet zo goed snapt hoe het door zijn mondje moet ademhalen( of niet kan omdat hij aan het drinken is) dan kan je je als moeder behoorlijk zorgen maken en wil je dit zo snel mogelijk oplossen! Ook als je baby geen baby meer is lijkt het me vreselijk om te zien dat ze zich niet lekker voelen. Dus hoest,kucht,zucht je kindje? I can help y'all out!

Voor baby:

2 druppels melaleuca alternifola oftewel tea tree etherische olie

1 a 2 eetlepels extra virgine kokosolie 

1 eetlepel Himalaya zout 

Doe je baby in een lekker warm badje (gewoon zo warm als je baby gewend is) en voeg bovenstaande ingrediënten in het badwater als het badje vol is, even "roeren" en klaar! Laat je baby ongeveer 10 minuutjes in badje liggen/zitten of als baby niet meer wilt haal je hem/haar er natuurlijk eerder uit! Elke minuut counts, so dont worry! 

Daarna snel in een grote warme (hand)doek en heel goed afdrogen. Daarna mix je 1 eetlepel kokosolie met 2 druppels tea tree olie en masseer je daarmee de voetzolen van je kleintje, neem hier de tijd voor, het is heel ontspannen voor je baby en die kan wel wat extra TLC gebruiken nu! Als je baby niet oververhit is/koortsig dan kun je sokjes aantrekken,ik heb dat wel gedaan. Daarna wrijf je wat er aan olie over is op je handen over de borst van je baby en bovenrug.(Dit is heel weinig en naar mijn eigen inzicht prima, mocht je geen risico willen lopen op een te heftige reactie dan zou ik alleen de voetjes behandelen!)

KLAAR! Baby viel in een diepe slaap en nadat hij wakker werd was zijn neusje vrij en zijn koorts gedaald. 

Precies hetzelfde kun je ook toepassen op wat oudere kids(+10jaar) om het extra effectief te maken kun je ipv tea tree olie Eucalyptus radiata gebruiken of een combinatie hiervan. Dit mag je niet op jonge kinderen gebruiken omdat het te krachtig is en ze dit nog niet goed kunnen verwerken! 

Etherische oliën zijn zeer geneeskrachtig en heilzaam maar je moet hier wel voorzichtig mee omgaan! 2 druppels is ook echt max. 2 druppels, nog beter is om te beginnen met 1 druppel. Het recept hierboven is pas geschikt voor baby's boven de 3 maanden!  


Ik hoop dat ik hiermee wat ouders/kinderen kan helpen! Ik ben benieuwd wie het gaat uitproberen en of het bij jullie kindje ook zo goed helpt! Heb jij nog een "gouden" tip? 

7 jaar geleden

Hallo. Wat doe ik verkeerd? Ik heb gister het badje gemaakt, z'n voetjes ingemasseerd, z'n ruggetje en borstje ingesmeerd. Hij ging daarna lekker slapen. En toen hij vanmorgen wakker werd.. Was hij nog meer verkouden dan dat hij al was.. Enig idee hoe dit kan?

7 jaar geleden

Lieve mama's, Ik geef sinds kort workshops over essentiële oliën! Als iemand van jullie het leuk vindt kom ik graag langs om je hier meer over te vertellen (of een collega van mij kan dit doen als het te 'ver' weg is...) Laat het me maar weten. Jullie kunnen me ook vinden op fb : NATUURlijk79 Groetjes Jane

7 jaar geleden

Dochterlief had een ontstoken oog, deze 2x schoongemaakt met afgekoeld gekookt water. Nadat ik wat research had gedaan op internet werd er de tip gegeven: druppel moedermelk in het oog. Dit 2x gedaan.. En je raadt het al: oog helemaal schoon! Het schijnt ook te werken met een neusverkoudheid, verse muggenbultjes in masseren met moedermelk en de jeuk is weg! Wondermiddel

7 jaar geleden

Goede tip.. Hier smeer ik luuf onder de voetjes en sokjes aan..en wat op de borst..half uurtje later geen hoest meer..werkt zowel bij de kleinste als bij de oudere