Snap
  • Baby
  • baby
  • borstvoeding
  • openbaar

Dé oplossing voor borstvoeding geven in het openbaar door Carolien Spoor!

Mamaplaats was gisteren uitgenodigd voor de lancering van een nieuw product om in alle rust borstvoeding te kunnen geven in het openbaar. Benieuwd? Lees snel verder!

Wij van Mamaplaats mochten gisteren bij de lancering van de nieuwe voedingsdoeken van Carolien Karthaus-Spoor en Evelyne Kadouch-Vergne zijn! 

Iris, van de redactie Mamaplaats, ging voor het eerst naar de lancering van een nieuw product en dat vond ze best spannend. Eenmaal op locatie merkte ze dat de sfeer heel relaxt was, gelukkig!

Carolien en Evelyne hadden een uitgebreide high tea georganiseerd in Amsterdam om de voedingsshawls te introduceren, alles zag er prachtig uit. Er was meer dan genoeg eten en drinken voor iedereen en we konden niet wachten om alle verhalen over het nieuwe product te horen.

Nadat we een glas champagne en heerlijke jasmijn thee kregen, kon iedereen rondlopen in de kamer om alle voedingsshawls te bekijken. De ontwerpen van de nieuwe shawls waren prachtig en heel hip! Carolien en Evelyne hadden als doel de voedingsshawls een verlengde te maken van de eigen garderobe en lifestyle van jonge en hippe moeders, dat is goed gelukt.

Er zijn vijf verschillende prints verkrijgbaar: Phantom, Sunflower, Dusty Rose, Roasted Pecan en Moonlit.

Waarom een voedingsshawl?

Carolien en Evelyne zijn allebei moeder en hebben beide borstvoeding gegeven. Ze kwamen erachter dat het soms lastig was om borstvoeding te geven in het openbaar, omdat daar toch nog een taboe op rust. Je moet ineens alles doen met je nieuwe 'plus one', dat betekent goed plannen! Even lunchen buiten de deur, red je dat wel qua tijd? Straks wil je kleine ineens borstvoeding terwijl je nog in het restaurant zit, wat doe je dan? 

Caroline vertelde dat ze wel eens borstvoeding heeft gegeven in het voorraad hok van een restaurant. Één keer vroeg een ober zelfs of ze het restaurant wilde verlaten toen ze borstvoeding gaf aan haar zoontje Otis! 

 Op dat moment is het idee van de nieuwe voedingsshawl geboren: Lemej. 

Moederschap gaat niet over concessies. Het gaat over het vinden van de beste combinaties

Wat betekent het? 

Lemej is een afkorting voor 'Le Meilleur', wat in het Frans simpelweg 'de beste' betekent. Door de Franse achtergrond van Evelyne en de betekenis van het woord vonden ze dit een passende naam voor de voedingsshawl: ze willen het beste voor jou en je kindje.

Waarom deze voedingsshawl? 

De voedingsshawls zijn gemaakt om een rustige en veilige plek te creëren voor je kleine. Of je nou in de speeltuin bent, in een restaurant of in het vliegtuig, borstvoeding geven kan overal. Iedere shawl wordt geleverd in een tasje met een bijpassende hydrofiele doek. De hydrofiele doeken zijn dubbelgevoerd om te voorkomen dat je vies wordt na een boertje, handig!

Snap

Waar zijn ze verkrijgbaar?

Vooralsnog zijn de doeken enkel online verkrijgbaar op de website www.lemejamsterdam.com, maar Carolien en Evelyne zijn druk bezig met het vinden van vaste verkooppunten! 

5 jaar geleden

Je gaat toch zelf ook niet onder een doek je eten opeten. Ik vind het onzin en ook absurt duur

5 jaar geleden

Wat jammer, juist door er aan toe te geven en het toe te dekken geef je aan dat borstvoeding vies is in plaats van normaal, en de eerste ober die mij vraagt om te stoppen met drinken geven aan mijn baby kan meteen omkeren en de maneger halen omdat ik een klacht heb over zijn absurde gedrag. En als die maneger ook raar reageer op zo iets normaals als een baby die drinkt kan het restaurant online een slechte review verwachten.