{{ message.message }}
{{ button.text }}

De onderneming die babyzwemmen heet

Al eerder schreef ik over de onderneming die het is om met een baby naar de supermarkt te gaan. Er bestaat een nog grotere onderneming

Afbeelding blog 'De onderneming die babyzwemmen heet'

De onderneming Babyzwemmen!

Op je vrije dag vroeg opstaan, want babyzwemmen is van 08.45-09.15 uur. Het voordeel is dat ik geen make-up hoef op te doen. En ook mijn haar mag gewoon in een staart. Fijn! Dat scheelt toch zo 15 minuten. Julian wakker maken en flesje geven. Wassen hoeft niet, dus direct kleertjes aan. Na ongeveer 45 minuten zijn we klaar om te gaan.

Het is zo'n 15 minuten wandelen naar het zwembad. Julian kletst er vrolijk op los en kijkt zijn ogen uit. Ik ben nog rustig aan het wakker worden.

Inmiddels heb ik een pasje van het zwembad want 7.70 euro voor een half uur zwemmen vind ik veel geld! Julian is gratis.

De kinderwagen zet ik in de stalling en dan omkleden. Eerst kleed ik Julian om, dat vindt hij tegenwoordig niet zo leuk meer en van stil liggen is ook geen sprake meer. Zwemluier om en zwembroek aan en ik laat hem nog even op het commodekussen liggen zodat ik mezelf kan omkleden. Bikini had ik thuis al aangedaan, dat scheelt tijd. Want Julian heeft geen geduld.

Daar liggen we dan in het water. En dat koppie zegt meer dan 1000 woorden. Een glimlach die er het komende half uur niet meer vanaf gaat. Julian vindt het super leuk in bad, spettert de hele kamer nat en hier kan hij nog meer spetteren. We zitten in een 'klasje' met leeftijdsgenootjes 0-1 jaar.
Er zijn 2 badmeesters/juffen en die doen het zo leuk! Na het goedemorgen-rondje begint de 'les'. Er worden veel liedjes gezongen zoals 'zo gaat de molen' en 'op een grote paddenstoel'. Daarbij doen we natuurlijk de bewegingen. En ook gaan we koppie onder, leuk hoor!
Het speelgoed wordt erbij gepakt en het water uit het gietertje stroomt heerlijk over Julians hoofd. Hij geniet en dus geniet ik ook! Het is echt een 1 op 1 momentje

Veel te snel is de les al weer voorbij. Hoewel ik nog wel graag in het zwembad wil blijven geeft Julian aan toch wel heel moe te zijn. Dus douchen en eerst Julian aankleden. Oh ja, dat vond hij al niet zo leuk en als hij moe is al helemaal niet. Ik heb ooit ergens gelezen 'Een moeder kan zich sneller omkleden dan Ranomi Kromowidjojo de 200 m vrije slag zwemt'. En het is waar, al helemaal met een baby die er klaar mee is.

Onderweg naar huis wandelend kijkt Julian nog even om zich heen maar valt al snel in een diepe slaap.

Babyzwemmen is een grote onderneming waarbij je 2 uur van huis bent en een half uur in het water ligt, maar als ik naar mijn mooie mannetje in het water kijk kan ik niet wachten tot de volgende keer

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je