{{ message.message }}
{{ button.text }}

De namen van "baby 1" & "baby 2"

In totaal hadden we 4 namen bedacht. Van ieder geslacht 2. Hoe hebben we dit bedacht? En wat is het uiteindelijk geworden?

Afbeelding blog 'De namen van "baby 1" & "baby 2"'

In de vorige blog heb je misschien wel gelezen dat we verblijd zijn met 2 gezonde mannetjes. 


Zoals waarschijnlijk heel veel mensen doen fantaseerden we al over namen sinds we wisten dat we in blijde verwachting waren. Met de 1e echo wisten we dat het om 2 wondertjes zou gaan voor wie we een naam moesten gaan bedenken. Tot de 20 weken echo wisten we het geslacht van beiden nog niet. 

Maar vanaf de 1e echo kon het veelvuldig fantaseren beginnen. 

Humor is echt ons ding. Onze humor dan. We geinden er eerst op los.. Stel het zijn 2 jongetjes, peppi en kokki, Nick en Simon, bij een Taco hoort een burrito, haha, MAAR misschien is het wel een jongetje en een meisje.. bonnie en clyde, suske en wiske, jip en Janneke..  Haha. Maar misschien zijn het ook wel 2 meiden! Lois en lane. Thelma en Louise. Haha! Dikke schik hadden we hierom. Geweldig! Maar we besloten het toch wat serieuzer aan te pakken. We besloten dat we van ieder geslacht 2 namen gingen bedenken.

Wat zijn er veeeel namen! Maar ook heel veel namen waar je een bepaald beeld bij hebt. Als je aan die namen denkt zie je een bepaald persoon waarvan je eigenlijk niet wil dat jouw kind ook zo heet. Dat scheelde weer een boel om uit te kiezen! 

Gelukkig zaten we behoorlijk op 1 lijn. Waardoor het dus niet zo'n gedoe werd als wat je bij sommige mensen hoort. V贸贸r de 20weken echo kwam wisten we de 4 namen al! Dus na de 20weken echo konden we de meisjes namen loslaten want we werden verblijd met 2 mannetjes! 


Laten we dus beginnen met de meisjes namen die het niet geworden zijn. Als eerste kwam uit de bus; Faye.  De klank vond ik al mooi. En stel het zou een meisje en een jongetje worden klonk het perfect met de jongensnaam die we als eerste hadden. De betekenis van Faye is... geloof. Afgeleid van faith.  Of als fairy van fee. Ik vond het een prachtige naam! De 2e meisjesnaam was geworden ; Sterre. De klank ook bijzonder mooi! De betekenis... ster. Afgeleid van Stella of Esther. De combinatie sterra Maris (Stella) betekend ster van de zee. Prachtige betekenis! Een andere betekenis kan zijn lieflijke jonkvrouw.

De combinatie vind ik mooi. En ook de betekenis. Het vernoemen van beide oma's lukte ons niet bij de meisjesnamen. Het was ook niet te lang of te moeilijk. Nog een grappig feitje, toen we de meisjesnamen lieten gaan zagen we op tv een programma waarin 2 meisjes (toevallig ook tweeling) Sterre en Faye genaamd waren. Dat was toen wel even vreemd om te zien. 


Het werden dus 2 mannetjes. Wat zijn de namen nu eigenlijk geworden? En waarom? 

De 1e jongensnaam waren we heel snel over uit! We geinden gelijk al.  Jeroen junior. Om het.zo te schrijven vonden we niet wat. We korten het af als J.J. Maar die 2 letters op zich vond ik het net niet. We gingen even kijken op Google wat allerlei spellingen konden zijn. En toen zagen we; Jay jay! Dat was hem! Bingo!(zelf vond ik deze naam dus leuk combineren met Faye). 

De betekenis van de naam Jay jay is... in enkelvoud Jay. Genezen, weer gezond maken. In het hindoestaans betekend het.. de bezetter, de overwinnaar.


De 2e jongensnaam was iets meer tijd nodig. Wat klinkt er nu leuk bij Jay jay??? En is op zich ook leuk? Om heel eerlijk te zijn zijn we ook met grappen op de 2e jongensnaam gekomen. Haha. We keken weleens naar de serie sons of anarchy. De hoofdpersoon heet Jax. Als Jeroen zijn baardje laat staan, en zijn blonde lokken laat groeien word hij weleens met hem vergeleken. (Wat erg, not. Haha!). Er bestaan ergere vergelijkingen ;-) Dus daar gingen we weer. Jax en Jay jay! Wauw! Dat klinkt lekker! 1 nadeel. Straks denken mensen dat we hem vernoemd hebben naar Jax teller van sons of anarchy. Zouden we dat wel doen? We besloten eerst maar eens de betekenis te gaan achterhalen. De betekenis van de naam Jax is... God is genadig. Welwillend. Goedhartigheid betonen aan iemand die minder heeft dan hem. Ik vond het een prachtige betekenis! Toen we eenmaal wat aan het puzzelen waren kwamen we tot de ontdekking dat wanneer je een combinatie maakt van de namen van beide opa's,  Jans & Jacob... kan er staan Jacs! Kleine letter verandering maar wel dezelfde klank Jax! Perfect! Jeroen junior en Jans Jacob! Jay jay en Jax! Toch zeggen we vaak Jax en Jay jay. We gingen ook mutsjes bestellen met hun namen erop. (Stiekem was ik wel een beetje bang dat ik niet meer zou weten wie nou wie is. Stel ze lijken wel precies op elkaar? Maar gelukkig zie je het wel als moeder.)

Maar wie kreeg nou welke naam??  We wisten ook sinds de 20weken echo dat baby 1 een bloedvat miste in zijn navelstreng. Hierdoor bestond de kans dat hij een groeiachterstand zou hebben. 

Niets bleek minder waar! Toen ze na de bevalling gemeten werden was baby 1 bijna 200 gram zwaarder dan baby 2!! Hoe verwonderlijk was dit! 

Dus baby 1 werd Jayjay! De overwinnaar. Met 1 bloedvat minder in zijn navelstreng had meneer genoeg binnen gekregen! Baby 2 werd natuurlijk Jax! Een beetje voor mijn gevoel, misschien wat zweverig voor sommigen, had Jax zijn broertje geholpen door genoeg voeding voor hem over te laten. Ik had in een gesprek met de gynaecoloog het over de bamd tussen tweelingen gehad. Hij geloofde net als ik dat ze van elkaar weten (ook in de buik) dat ze er samen zijn. En doordat ze in dezelfde golflengte groeien elkaar dus ook aanvoelen. Alles viel op zijn plek! De betekenissen, de vernoemingen gemoderniseerd, de klank bij elkaar en bovenal ze passen perfect bij hen!

Ook grappig. De heren zijn inmiddels 1,5 jaar. Ze kunnen al wat praten. Maar de 1e echte woordjes waren elkaars namen. Nog eerder dan papa en mama. Hoe hartverwarmend. 

Hoe zijn jullie op de namen van jullie kinderen gekomen? En ging dat makkelijk?


Liefs Miranda 


Afbeelding blog 'De namen van "baby 1" & "baby 2"'

De mutsen met de namen

Afbeelding blog 'De namen van "baby 1" & "baby 2"'

Met zn 2en nog in 1 ledikantje met hun eigen mutsje op

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je