{{ message.message }}
{{ button.text }}

De meest voorkomende babykwaaltjes

Afbeelding blog 'De meest voorkomende babykwaaltjes'

Bijna alle baby’s krijgen wel te maken met verschillende kwaaltjes. Als ouder maak je je heel snel zorgen, omdat een baby nou eenmaal niet kan vertellen waar hij/zij last van heeft.Je kan bij Nutricia een kwaaltjestest doen om advies te krijgen over veelvoorkomende kwaaltjes bij baby's. De meest voorkomende babykwaaltjes hebben wij voor jou op een rijtje gezet. Herken jij ze?

Darmkrampjes

Darmkampjes is een van de meest voorkomende babykwaaltjes. Ze kunnen verschillende oorzaken hebben. Zo kan je kindje te gulzig gedronken hebben waardoor er veel lucht is bijgekomen. Ook kan het zijn dat je kindje niet tegen bepaalde voeding kan of ergens allergisch voor is. Wat te doen bij krampjes?

  • Door met de beentjes in de lucht te ‘fietsen’ kan de lucht uit de darmpjes ontsnappen.
  • Door je baby op je borst te leggen wek je een rustgevend gevoel. Je baby wordt kalm en rustig door het luisteren naar jouw hartslag.
  • Gebruik een fles met een kleiner gaatje in de speen. Dit zal ervoor zorgen dat je baby rustiger kan drinken en minder snel last heeft van darmkrampjes.

Moeilijke ontlasting

Veel moeders denken dat er wat betreft de ontlasting van de baby een zekere routine in moet zitten, maar niets is minder waar. Wanneer het kindje last heeft van zijn ontlasting is het een ander verhaal. Oorzaken hiervan kunnen zijn dat de ontlasting te droog is, of dat het overstappen op andere voeding niet zo'n goed idee was. Wat te doen bij moeizame ontlasting?

  • Geef je baby twee weken de tijd om te wennen aan nieuwe voeding
  • Zorg voor de juiste dosering bij voeding
  • Voeg wat extra water toe aan de flesjes. Ook tussen de flesjes door kan een flesje water wonderen doen.

Tandjes krijgen

Rond de 6 maanden zal je baby zijn/haar eerste tandje krijgen. Veel baby’s reageren hier huilerig op en kunnen er ziek van worden. Je baby kan wat chagrijnig zijn, veel kwijlen en rode wangetjes krijgen. Ook rood tandvlees, weinig eetlust en slecht slapen zijn symptomen die voor kunnen komen. We hebben een aantal tips om je kindje door deze periode te helpen:

  • Geef je kindje voldoende water
  • Smeer vaseline op de kin, borst of de nek. Op deze manier raakt de huid niet geïrriteerd door het kwijlen.
  • Geef je kindje een koele bijtring.

Meer informatie over babykwaaltjes? Klik hier!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je