Snap
  • Baby
  • Kind
  • Mama
  • Voeding
  • Babyspullen
  • Quooker

De mamadag van Sophie

Sinds dochter Bobby geboren is, nu 10 maanden geleden heb ik elke week een mamadag. Mijn favoriete dag van de week.

De betreffende vrijdag (lekker lang weekend!) is naast super fijn en fun ook praktisch flink wat organiseren. Van een bevriend stelletje kregen we de tip om een Quooker aan te schaffen. En inderdaad nu we er een hebben, maakt íe mijn mamadag een stuk gemakkelijker!

04:15 - De dag begint (helaas) al vroeg...



Vandaag was het 04:15, jackpot! Heel af en toe slaapt ze 'uit' tot 06:00 maar nu dus niet. Met haar 10 maanden zijn we aan het afbouwen met flesjes, maximaal 3 per dag. Dit is nummer 1, zo gemaakt met de mengkraan. Doordat het water uit de Quooker boiler komt is het warme water direct te gebruiken voor in de fles. Dat maakt dat er binnen een paar tellen een vers flesje is. Zie helemaal onderaan de video ;).

07:35 - Kopje thee en een warme douche 



Voordeel van een vroege vogel als baby, is dat ze na het flesje en wat spelen weer redelijk snel toe is aan haar bedje. Ik pak dan even een kopje thee en fris mezelf op voor een lekker dagje samen. Ook pak ik meestal vast de luiertas in zodat we als ze wakker is, direct op pad kunnen.

13:55 - Sophie de Giraffe is weer eens gevallen 



Nadat de schone slaapster ontwaakt is gaan we samen met twee vriendinnen van mij naar de speeltuin. Zij hebben nog geen kindjes dus Bobby krijgt enorm veel aandacht. Wat ze prima vindt. Tijdens het spelen valt haar bijtring in het zand. Ongezien stop ik 'm snel in m'n jaszak en thuis steriliseer ik Sophie de Giraffe met de Quooker. Ook leg ik direct de flesspenen in een bakje kokend water. Na een kwartiertje haal ik deze er weer uit. Alles weer fris en schoon.

15:00 - Bed time! 



Na de intensieve speeltuinsessie is Bobby bek-af! Meestal aan het einde van de middag slaapt ze wat langer, zo ook nu... Om 15:00 leg ik haar op bed en om 15:05 is dit het beeld! Zegt genoeg ;)

18:45 - Ook ik moet af en toe eten 



Op een drukke mamadag 'vergeet' ik mezelf af en toe. Dan heb ik ineens enorme honger en besef ik me dat ik wel Bobby continue stukjes brood, fruit en melk gegeven heb maar zelf niet gegeten heb. Terwijl Bobby los gaat in de box eet ik een noodle-soepje.

21:20 - Last van krampjes 



Heel zielig, vaak na het avondeten en de avondfles krijgt ze last van krampjes. Inslapen is dan erg lastig. Zodra ze last heeft pak ik haar uit bedje en probeer haar te troosten. Wil dit niet werken, wat regelmatig gebeurt, leg ik een kruik in haar bedje. Zo warmt het lekker op en in de tussentijd knuffel ik met haar. Zodra het bedje warm is, pak ik de kruik eruit en kan Bobby er in. Bijna altijd is het dan goed en slaapt ze door... Tot 04:00 of 06:00 ;).

Dit is een gesponsord artikel. Inhoudelijk is de tekst geschreven vanuit het leven van moeder Sophie, moeder van een kindje.

6 jaar geleden

The Quooker rocks! Ik ben nu nog zwanger maar vind het zonder kids ook super handig ook. Geen gedoe meer met de waterkoker, ik ben een echte theeleut, gewoon hop theekan onder de Quooker. Super ding!

6 jaar geleden

Ik ben in maart moeder geworden en dus eigenlijk net pas weer aan het werk. Ben twee! dagen minder gaan werken en heb dus ook twee dagen alleen met mijn dochter. Ik vind het heerlijk! Gewoon het gevoel dat niets moet en je lekker thuis kunt keuvelen. Nooit gedacht dat ik zoiets zou zeggen, was voorheen echt een workaholic, maar die mamadag bevalt echt wel goed :)

6 jaar geleden

Ik ben ook fan van de Quooker. Vul 's avonds bij het naar bed gaan altijd een thermoskannetje en neem een fles met poeder mee naar boven. Als onze kleine Ella 's nacht wakker wordt, heb ik het flesje zo klaar. Zo makkelijk!

6 jaar geleden

Ja heerlijk he zon mamadag!!! Ik ben sinds vorig jaar de trotse moeder van Jack en heb nu op woensdag een vrije dag. De quooker heb ik niet, maar volgend jaar gaan we verhuizen dus goed moment om er een aan te schaffen :)