{{ message.message }}
{{ button.text }}

De luiertest en mijn bevindingen

Er werd mij door een aantal mensen een berichtje gestuurd of ik een aantal luiers wilde testen, en hierover een review wilde schrijven.

Afbeelding blog 'De luiertest en mijn bevindingen' Achtergrond blur afbeelding

Al een tijdje wilde ik dit gaan doen, Wat wilde je gaan doen? denk jij misschien nu. Een luiertest. Ik had er zelf eerst niet de tijd en/of de motivatie voor om het ten uitvoer te brengen. Ik zie regelmatig reacties van mensen voorbij komen over wat zij nou de beste luier vinden, ik heb een aantal berichtjes gehad met de vraag of ik bepaalde luiers wilde testen en er een review over wilde schrijven. Dit heeft mij gestimuleerd om dit toch door te zetten. De resultaten heb ik nauwkeurig bekeken en alles wat mij opviel heb ik genoteerd, ik heb de value packs van de luiers uitgetest.

Hoe heb ik deze luiers uitgetest?

Voor de luiertest heb ik vier verschillende merken luiers getest, het is geen rocket science hoe ik deze luiers heb uitgetest. Ik heb mijn beide dochters de luiers laten testen, ze kregen om de twee weken een andere merk luier om, zodat ik gelijk een goed beeld kreeg hoe deze luiers het doen, De luiers verschilden toch wel erg van elkaar, ook op het gebied van structuur en nattigheid. Deze vier volgende luiers heb ik uit mogen testen.

Kruidvat

Ik wilde gelijk maar beginnen met een van de bekendste luiermerk die er is in Nederland, De kruidvat eigen huismerk luiers, iedereen heeft er bijna wel van gehoord. Ze schijnen volgens veel moeders de beste luiers te zijn die je kunt kopen voor je kinderen. Je kunt ze ook online bestellen, en de kruidvat luiers zijn regelmatig in de aanbieding. De pasvorm van deze kruidvat luiers zijn perfect, de luiers voelen zacht maar toch lichtelijk een plastic gevoel. mijn Jongste dochtertje van nu 8 maandjes lekte meerdere keren door, dan moet je vervolgens je baby gaan wassen en andere kledij aantrekken omdat ze zo door deze luiers heen plast een grotere maat heeft voor haar geen uitkomst geboden. Mijn oudste dochtertje van 1,9 jaar, heeft hier dan geen last van, maar zij heeft regelmatig dat een luier kapot scheurt en de inhoud van haar luier (de absorptie vezels) in haar broekje zatten. Vroeger vond ik dit de beste luiers die er waren voor mijn kinderen. Maar nu ervaar ik veel ongemak met de Kruidvat luiers Ik vond ze regelmatig nat aanvoelen en mijn oudste kreeg er zelfs uitslag van. De kruidvat luiers hebben twee designs in een pak luiers, het printje op de luier is leuk, maar niet spetterend, maar dat vindt ik. Een pak met 42 luiers van de kruidvat kost €9,99 dat is €0,24 cent per luier. Deze luiers zijn dus zeer goed betaalbaar. Tevens hebben de kruidvat luiers een FSC keurmerk, deze luiers zijn daarmee schijnbaar een stuk beter voor het milieu.

 • Pasvorm: 8.
 • Droogheid: 6
 • Design: 5
 • Comfortabel: 8
 • Huidje: 5
 • Milieu: 7
 • Prijs: 8

Europrofit

De tweede merk luiers die ik getest heb is van het merk Europrofit, deze luiers heb ik zelf ook bij de kruidvat gekocht. Maar naar horen en zeggen en na het lezen op het internet, schijnt dit de huismerk luiers van de trekpleister te zijn (geen idee of dit waar is). Ik kan er zelf niet zoveel over vinden deze luiers staat niet op mijn zelf genomen foto hier boven, de verpakking van deze luiers is wit en er staat een baby op de verpakking. De ene mama vindt het een perfecte luier, de ander weer niet. Ze zijn niet erg populair onder de luiers in ieder geval. Je kunt ze online bij de kruidvat kopen en ook in de winkel, ook liggen ze waar ik woon wel gewoon in de winkel van de trekpleister. Je kunt bij de trekpleister wel online bestellingen doen maar niet voor alles het is dus beperkt verder kan je ze online ook bij meerdere webwinkels kopen. De pasvorm van de Europrofit luiers paste bij mijn beide dochters niet perfect, deze luiers voelen erg stug aan, deze luiers vond ik dan ook erg dik aanvoelen en de luiers vond ik zeker niet elastisch, Mijn beide dochters zijn weliswaar in deze luiers geen een keer doorgelekt, het enige nadeel wat ik wel ondervindt met deze luiers was dat ze heel zwaar worden door de urine. Maar zoals ik al zij deze luiers waren uit zichzelf al erg dik, dan liep de oudste heel erg wijdbeens, de luiers gleden dan ook wel snel af omdat ze vrij zwaar zijn. Soms scheurde de plakrand van de luier los als je de luier dicht wilde doen. De luier zelf heeft geen versieringen of designs (wat ik op zich best jammer vindt), Het is echt gewoon één witte luier. Ik heb niet ondervonden dat ze er uitslag van kregen. De luiers voelde dan ook niet nat aan. Een pak met 66 luiers kost €10,89 euro, dat is €0,16 cent per luier. En dat is zeer goedkoop voor een luier,en zeker handig voor mensen die graag een goedkope luier willen kopen!!

 • Pasvorm: 5
 • Droogheid: 8
 • Design: n.v.t
 • Comfortabel: 6
 • Huidje: 7
 • Milieu: n.v.t
 • Prijs: 9

Etos

Etos eigen huismerk is de derde luiermerk die ik getest heb, En hoe kan het ook anders? je koopt ze bij de Etos natuurlijk. De dichtstbijzijnde Etos is 20 km bij ons vandaan, En helaas verkoopt Etos geen producten via hun webpagina. Helaas kan ik online nergens anders deze unieke luiers van de Etos kopen, de luiers van de Etos zijn enige tijd terug vernieuwt, en er zit nu dus een Woezel en Pip printje op deze luiers. Online las ik erg veel negatieve reacties op deze nieuwe luier van de Etos, ik zag er dus erg tegen op om deze luier te gaan testen. De pasvorm voor deze Etos luiers was niet altijd even goed. soms wel en soms niet. Verder voelen deze luiers zacht maar toch een beetje stroef aan. Maar mijn dochters zijn toch in deze luiers geen een keer doorgelekt. (waar ze wel bekend om staan als ik alles zo lees ) de luiers worden niet te zwaar. En ze blijven super droog aanvoelen en alles blijft super op zijn plaats. De luiers zijn mooi dun. Ze hebben beide geen een keer uitslag gehad van de Etos luiers. Deze luiers hebben een prachtig Design van Woezel en Pip met sterretjes bij de flapjes van de luier die je naar buiten moet vouwen. In een pak luiers zitten twee Designs van Woezel en pip. Ik was in het begin zeker niet positief om ze te gaan testen. Maar deze luiers hebben mij heel erg verrast in een positieve zin. Een pak met 46 luiers kost €9,99 euro dat is €0,21 cent per luier. Voor een huismerk luier is ook dit goed te doen. Tevens hebben de Woezel en pip Luiers van de Etos ook een FSC keurmerk, deze luiers zijn daarmee schijnbaar een stuk beter voor het milieu.

 • Pasvorm: 6
 • Droogheid: 7
 • Design: 8
 • Comfortabel: 7
 • Huidje: 7
 • Milieu: 7
 • Prijs: 8

Pampers.

En het vierde merk dat ik langdurige getest heb is natuurlijk Pampers! Ook volgens veel moeders zijn de Pampers een van de beste luiers die er zijn. Pampers zijn eigenlijk bijna overal wel te verkrijgen, in de supermarkten, in kinderwinkels, de Drogisterijen, via internet noem maar op, Wij gebruiken voornamelijk baby dry maar hebben ook meer luiers van pampers geprobeerd. de Pamper is een zeer populaire luier, ook zijn hier de meningen over verdeeld, maar over het algemeen staat Pampers er goed voor in de reacties die ik gelezen heb en zijn veel ouders er zeer tevreden over. De Pampers vindt ik zelf heel zacht voelen, De pasvormen sluiten goed aan, de luiers van pampers hebben een zeer uitgebreid assortiment en er is voor ieder wat wils.Wij zijn zelf altijd erg tevreden over deze luiers, ze zitten goed en comfortabel, ze blijven goed droog, maar soms voelen ze ook wel eens nat aan, de pampers zijn hier ook wel eens doorgelekt, maar niet zo vaak als bij de kruidvat luiers. De pamper luiers gebruiken wij hier voor de nachten en als er eventueel uitslag opspeelt. Voor ons zijn dit een beetje nood luiers. een pak pampers heeft normaal gesproken twee designs in een pak luiers, en ik vindt de designs van pamper altijd erg classy, echt een design voor Pampers en leuke kleuren die voor zowel jongens als meisjes kunnen. Een pak met 46 luiers kost €19,99 dat is €0,43 cent per luier, de meeste mensen vinden Pampers een dure luier. Maar ze zijn regelmatig in de aanbieding voor veel minder. Alle waar naar zijn geld.

 • Pasvorm: 8
 • Droogheid: 7
 • Design: 7
 • Comfortabel: 7
 • Huidje: 7
 • Milieu: n.v.t
 • Prijs: 6

Bij deze wil ik graag wel even benadrukken dat mijn oordeel persoonlijk is. Bij ieder kindje kan een andere luier beter zijn, Bij deze ben ik ook erg benieuwd welke luiers jullie voor jullie kindje hebben gekozen en waarom? en ben je er tevreden over?

Na afloop van deze luiertest zijn wij gestopt met de Kruidvat luiers en overgestapt op de Etos luiers, deze luiers werkt voor onze dochters toch het beste!

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je