{{ message.message }}
{{ button.text }}

De kraamweek! Wat een tegenvaller

Afbeelding blog 'De kraamweek! Wat een tegenvaller'

Mijn kraamweek! In mijn zwangerschap fantaseerde ik er over.  De perfecte kraamweek in mijn hoofd was: een leuke kraamhulp, visite, cadeautjes en heel veel knuffels en liefde. 

Onze dochter  was drie dagen oud toen de arts het goed vond dat wij naar huis toe gingen. Ik moest thuis verder herstellen want nog een bloedtransfusie was gevaarlijk. Doe lekker rustig aan zei onze vaste verpleegster en heel veel geluk samen. Haar dienst zat er helaas op. We pakte onze spullen en besloten om rond 12 uur op huis aan te gaan, vlak na de voeding. Om 10.30 kwam er een mevrouw binnen gestormd en vroeg aan mij of de baby braaf was geweest. Uhm Jaa ze is lief geweest mompelde ik. De mevrouw (verpleegster) zei jullie mogen gaan. Jaa dat weten we we gaan om 12 uur. Nee zei ze daar is geen tijd voor jullie gaan nu en voor we het wisten zat ik met me baby op schoot in een rolstoel onderweg naar de auto. Wat een rare manier dacht ik nog! Gelukkig zou bij thuis komst onze kraamverzorgster er zijn. 

Maar helaas toen we thuis aankwamen geen kraamzorg. We kregen aan de telefoon te horen dat het een misverstand was. Sorry we komen zo de intake doen en dan beginnen we morgen zei de telefoniste. Fijn!  Dat begint al lekker. Ik kon amper zitten laat staan lopen. Godzijdank heb ik de meest lieve vriend ooit! 

We kwamen met z’n drieën de nacht goed door. Ik kon het bed niet uit en ook de kleine optillen was te zwaar! Gelukkig was daar haar super papa! 

In de ochtend kwam Anna de kraamverzorgster. Ik werd vertroeteld en gepoedeld. Precies hoe ik me had voorgesteld. Helaas mocht er weinig visite komen omdat het Corona virus losbrak. Pfff wat heb ik dat gemist! Ik wou haar het liefst aan de hele wereld laten zien. Maar ergens was het ook wel fijn om alleen met z’n drieën te zijn. 

Op dag 6 was onze dochter niet genoeg aangekomen en in overleg werden we doorgestuurd naar het ziekenhuis voor controle. Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis werd er meteen een sonde geplaatst en werden we opgenomen op de kinderafdeling.Onze baby dronk te weinig en was niet genoeg aangekomen. Als kersverse ouders geloof je de artsen direct. Maar toen de sonde er eenmaal in zat begon de ellende pas echt.  

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je