{{ message.message }}
{{ button.text }}

De kraamweek lekker van genieten he???

En dat als je erg eigenwijs bent

Afbeelding blog 'De kraamweek lekker van genieten he???' Achtergrond blur afbeelding

Na de bevalling moesten we een nachtje blijven ivm meconium in het vruchtwater. 

Ik voelde mij na de bevalling gelijk goed. Ik was niet ingescheurd de placenta kwam vlot. Dus na dat mijn dochter aan had gelegen en een uurtje knuffelen wilde ik wel lekker douchen. De kinderarts kwam haar na kijken en daarna vond ik dat mijn vriend haar ook mocht knuffelen. 

Ik verzamelde de spullen en heb heerlijk staan douchen. Daarna mijn ouders gesproken en ze kwamen onze kant op. Die zaten namelijk al wat uren in spanning ze wisten dat ik aan het bevallen was omdat onze hond bij hun was. 

Toen ze belde dat ze in het ziekenhuis waren ben ik ze gaan ophalen. Even later mochten we naar de kraamafdeling. Ik was al aan het einde van de gang toen de vpk riep of ik niet in bed moest ;). 

Stukje eigenwijs zijn maar als het goed gaat waarom niet.... 

Na de nacht mochten we naar huis. Even later kwam de kraamhulp. Wij hadden de minimale uren afgesproken 3 uur. Ik heb zelf op de kinder en baby afdeling van het ziekenhuis gewerkt dus de verzorging van een pasgeborene was mij niet nieuw en ik vond het zelf leuk om de zorg aan mijn vriend te leren. 

De kraamverzorgster was vast een vriendelijke vrouw. Maar niet het type waar ik goed mee kan opschieten. Ze vond namelijk dat ik maar in bed moest gaan liggen , en dan deed zei de zorg wel voor mijn dochter.....

Daar dacht ik anders over. Ik voelde me goed dus waarom zou ik dan in bed liggen. 

Toen er visite kwam liep ze al naar de deur... zonder dat afgestemd te hebben met ons. Ik vond dat niet zo prettig. Daarna wilde ze beschuit met muisjes maken. Prima heel aardig. Maar toen kwam de vraag heb je een bakje om de muisjes in te doen. Die heb ik wel maar ik wil de muisjes in de verpakking laten zitten dat vind ik fijner. "Nee dat moet je niet doen want dan knoei je veel meer" nou en toch wil ik het in de verpakking laten zitten. "Maar dan" nee ik wil het niet klaar. 

De tweede dag was ze er weer en vroeg wanneer we mijn dochter in bad gingen doen nu of na de voeding. Toen ik vertelde vanavond was ze niet blij zegmaar. Want of ik wel wist hoe dat moest etc... De dag ervoor had ik haar van mijn werk verteld.... 

Op momenten dat ze niks te doen had... meeste tijd namelijk aangezien ze bij mij alleen mijn baarmoederstand hoefde te voelen en bij mijn dochter alleen wegen..... ging ze op haar telefoon  of zo genaamt bezig zijn met administratie. (Als ik daarna in het boek keek stonden er 4 regels) 

De laatste dagen kwam er een andere kraamhulp. Een hele lieve vrouw die het snapte dat wij het zelf wilde doen. Maar legde uit dat ze wel 3 uur moest blijven ivm aansprakelijkheid. Helemaal prima. Met haar hebben we gezellig heel wat thee gedronken. 

Maar wat was ik blij toen er geen kraamhulp verloskundige meer kwamen. Lekker op onze eigen manier. Geen rekening houden met dan komt die dan komt die. *Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je