{{ message.message }}
{{ button.text }}

De kraamweek in het ziekenhuis en thuis

een minder goede ziekenhuis ervaring en een geweldige kraamverzorgster thuis

Afbeelding blog 'De kraamweek in het ziekenhuis en thuis' Achtergrond blur afbeelding

Ik ga even een stuk terug in de tijd. In mijn blog van de bevalling eindig ik op de verkoever met een mooi klein mannetje. Vanaf hier zal ik mijn verhaal hervatten.

Terug op de afdeling gaan we natuurlijk alle familie en vrienden op de hoogte brengen van onze prachtige zoon. Later die dag komen naaste familie en natuurlijk ook onze oudste zoon hem nog bewonderen. Ondertussen genieten wij natuurlijk van onze zoon. Ik ben dankzij de ruggenprik ook nog pijnvrij dus zit helemaal in de roze wolk.

De arts komt nog langs, we geven meteen aan dat we het fijn zouden vinden als er morgen een fysiotherapeut langs zou komen. Dit ging ze meteen regelen.

Langzaam begint de ruggenprik uitgewerkt te raken. En de pijn komt weer terug. Voornamelijk de bekkenpijn! 's Nachts heb ik ook nog morfine gehad want mijn bekken (liggend op mijn rug is een heel pijnlijke houding) deed zo zeer dat ik het niet meer uit hield.

dag 2 (donderdag): Er werd besloten dat ik vandaag nog niet uit bed zou komen, puur door het feit dat ik echt niet overeind kon komen van de pijn. Ik heb ook een aantal keer aangegeven dat ik op mijn zij wou liggen en dat mocht maar ze gingen me er niet bij helpen en zelf lukte het me echt niet. Ik hoopte dus dat de fysio me kon helpen. Er werd me verteld dat de fysio vandaag of morgen langs zou komen, niemand die wil helpen draaien. Aan het einde van de dag was er geen fysio geweest dus dacht ik die zal morgen dan wel komen.

Met de kleine man gaat het goed, hij drinkt al goed uit de borst (het enige wat mijn lichaam nog wel fatsoenlijk kon)

dag 3 (vrijdag): Vandaag voor het eerst uit bed. Dat deed echt mega zeer. En dan niet aan het litteken maar dat bekken. Maar het was wel fijn even in een stoel te zitten, even andere druk op mijn bekken. Werd alleen snel niet lekker dus hup weer terug in bed en op mijn rug. Ik vroeg of ze me konden helpen om op mijn zij te liggen maar dat ging niet. Rond 3 uur heb ik ook gevragen hoe laat de fysio zou komen. Toen kreeg ik te horen dat er vandaag geen fysio meer was en dat dat dan maandag ging worden. Daarop heb ik niet zo netjes geantwoord dat ik er niet blij mee ben en dat ik hoop dat ik maandag gewoon thuis ben.

dag 4 (zaterdag): Ik kreeg de keuze of ik vandaag of morgen naar huis wou. Die keuze was niet zo moeilijk ik wou naar huis. Eerst nog wel even gedoucht in het ziekenhuis en daarna lekker naar huis. Ik had mijn moeder (werkt in de thuiszorg) gevraagd of ze ook naar het ziekenhuis wou komen dan hadden we wat extra handen om mij in de auto te krijgen.
Ik had ook mijn eigen bekkenfysio nog geappd voor tips enz en ze gaf aan dat ze vanmiddag meteen langs zou komen. Dat is pas service! Echt een top vrouw.
Rond 13 uur waren we thuis en rond 14u kwam de kraamverzorgster ons opstarten, na het hele verhaal verteld te hebben ging ze aan de slag. Het was echt een super vrouw. Om 16u kwam de fysio en die vertelde aan mijn partner en de kraamverzorgster hoe ze me op mijn zij konden leggen en nog een aantal dingen. Zo schoot af en toe mijn bekken verkeerd en dan voelt het alsof er iets bekneld zit en ze heeft uitgelegd wat ze dan moesten doen. Ook bestel ik een sluitband die mijn bekken bij elkaar houd.

dag 5 t/m 10 eindelijk genieten, voor zover dat kan met de pijn, de kraamverzorgster is echt super. Na een paar dagen thuis besluiten we ook om naar boven te gaan zodat ik weer een keer kan douchen (want alleen een washandje is toch niet zo fijn als je net bevallen bent). Ook daarvoor hebben we tips van de fysio gehad. Dus daar gingen we op de billen de trap op en dan zit je boven op de overloop, vanuit daar hebben we met pakken luiers een trapje gemaakt tot ik weer in een stoel kon zitten. s'middags heerlijk gedoucht. Ik ben toen die dag boven gebleven en de dag erna ook en daarna weer naar beneden. Ik bleef zo elke keer een paar dagen beneden en een paar dagen boven. Pas 3 weken na de bevalling ging ik iedere ochtend naar beneden en iedere avond naar boven (op mijn billen)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je