{{ message.message }}
{{ button.text }}

de kraamweek

Afbeelding blog 'de kraamweek '

zoals in mijn vorige blog beschreven had ik een fantastische bevalling en wij mochten dan na een paar uurtjes ook alweer naar huis.
de kraamweek kon beginnen!!

ongeveer een uur nadat we thuis waren kwam ook de kraamhulp aan (wij hadden een andere kraamverzorgster bij de bevalling als die we thuis kregen).
na de eerste kennismaking kwamen toevallig net mijn schoonouders binnen en kon ze meteen aan de slag.. beschuitjes smeren en koffie zetten.
het was een heel aardig vrouwtje maar wel eentje die 10000x hetzelfde verhaal verteld en geloof me dat heb je zo gezien/gehoord 😂😂.
nadat de kleine bewondert en geknuffeld was nog even aan de borst en hup naar bed.
wij hebben ervoor gekozen om hem vanaf dag 1 in zn eigen bedje te laten slapen omdat het anders voor ons te moeilijk zou zijn hem uiteindelijk in zn bed te laten slapen.
toen iedereen incl de kraamhulp naar huis was kwam eigenlijk pas echt het besef dat we niet meer met zn 2tjes waren maar voortaan met zn 3tjes..
na een nacht relatief goed slapen begon een nieuwe dag.
ik voelde me goed lichamelijk voelde ik me een beetje beurs maar waar je vaak hoort dat vrouwen zich voelen alsof ze overreden zijn voelde ik me eigenlijk alsof ik een flinke workout had gedaan.. beetje spierpijn en thats it.
zelfs de kraamhulp stond versteld van mijn fitheid en waar iedereen bang was dat er nog wel een terugslag zou komen is die er niet geweest.
ook de kleine deed het voortreffelijk alleen huilen bij vermoeidheid en hongen en verder hoorde je hem niet. het eten ging fantastisch en snachts ging hij na het eten meteen weer slapen.
de kraamhulp heeft zich regelmatig afgevraagd wat ze eigenlijk bij ons deed omdat alles zo vlekkeloos verliep hebben we haar zelfs een extra vrije middag gegeven (alles in huis was gedaan en anders zat ze toch maar een boekje te lezen).
ik stond smorgens zelf mijn was op te vouwen en alle controles waren elke dag weer perfect.
het was een fantastische kraamweek met een geweldige baby en een lieve kraamhulp.
en waar ik natuurlijk wel eens onzeker was kon de kraamhulp mij elke keer gerust stellen en vertellen dat het er als jonge mama bijhoorde.

dat de mentale terugslag pas na die week zou komen kon niemand toen nog voorzien maar daarover volgende keer meer.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je