{{ message.message }}
{{ button.text }}

De kinderziektes eruit....

Kinderziektes.... twee kids (oudste 2 jaar) en het nog nooit mee gemaakt. Bang dat ik het niet zou herkennen. Todat...

Afbeelding blog 'De kinderziektes eruit....'

Ja hoor! Na een ruime week geworsteld te hebben met de zesde ziekte bij mijn dochter is zij weer helemaal haar vrolijke zelf. Mijn zoon van 2 heeft haar compleet vertroetelt. Ach arme Jotte (hij zegt de J ipv de L), Jotte ziek? Mama, Jotte huilen, och arme Jotte.... Erg lief om te zien. 

Een aantal dagen terug merkte ik ook bij mijn zoon wat verhoging en hij was wat vlekkerig. Hij zal wel aangestoken zijn, dacht ik nog. 

De volgende dag was het weer nagenoeg weg op wat kleine vlekjes na. Hij was de hele week al fiks verkouden. Rode ogen, beetje verhoging. Het zal wel een griepje zijn, dacht ik.

Gisteren morgen werd ik wakker met de reactie "ah nee he"... Niet bij mijn zoon, die sliep nog lekker. Ik ontdekte een aantal vreemde bultjes op mijn gezicht. Er niet te veel achter zoekend ging ik over tot de orde van de dag. Toen ik mijn zoon aankeek merkte ik dat hij dezelfde "vreemde" bultjes in zijn gezicht had, dus..... op insecten jacht!!! Jaja, welk raar vreemd beest had dit nou weer veroorzaakt?!

Met het uur leken er bij zowel mijn zoon als mij, spontaan meer bultjes bij te komen. Allemaal hetzelfde formaat en jeuken!!! Insecten? Nee. Ik heb mijn best gedaan maar kon geen mug vinden die een dergelijke irritatie kon veroorzaken. Maar wat kon er zijn dat mijn zoon identiek aan mijn eigen verschijnselen had? 

Een hele lange avond en ochtend later hebben we het antwoord. Wij hebben gezellig samen: de WATERPOKKEN. Ja ook ik want, zo kwam oma even vertellen, mama heeft nog geen waterpokken gehad toen ze klein was..... fijn, heeeeeel fijn! Haha.

Dat wordt voor mijn zoon lekker uitzieken en voor mijn ff tien dagen onderduiken (gelukkig dat kinderen de volwassen ijdelheid nog niet hebben).

Zo ben je ruim 2 jaar kinderziekte vrij gebleven en zo ineens hoppa! Twee in twee weken :p Maar ja, onze  Lotte lacht tenminste weer...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je