Snap
  • Baby
  • Kind
  • Mama
  • Zwanger
  • Gezond
  • baby
  • kind
  • kinderen
  • slapen
  • doorslapen
  • slecht
  • Slapen,

De Kinderslaapcoach: Wat willen willen jullie graag van me weten?

De redactie van mamaplaats vroeg enige tijd geleden of ik interesse had om als expert een blog te schrijven over het slapen van kinderen. Nu lijkt me dat inderdaad wel leuk, maar daarvoor heb ik dan wel jullie hulp nodig. Jullie zijn namelijk de mama’s en misschien stiekem ook wel papa’s waarvoor ik de blogs ga schrijven en jullie zijn degene die mogelijk vragen hebben of misschien wel tegen een probleem aan lopen.

Dus graag hoor ik van jullie welke onderwerpen jullie nou graag naar voren zien komen in mijn blogs!

Denk bij de onderwerpen niet meteen aan een compleet schema specifiek voor jouw kind, maar denk aan onderwerpen waar andere mama’s ook wat aan hebben. Bijvoorbeeld “Mijn zoontje wordt net nadat hij in slaap is gevallen gillend wakker, wat kan dit zijn.”, of denk aan “Mijn baby is nu 5 weken oud hoeveel uur zou ze moeten overdag moeten slapen”, of nog een laatste voorbeeld “Mijn dochter is 3,5 jaar, is een middagslaapje nu nog nodig?”.

Het hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn dat je zelf een probleem ervaart met het slapen van je kind! Misschien heb je wel gewoon een vraag over wanneer een kind ongeveer naar 1 slaapje gaat i.p.v. de 2 slaapjes die je kind nu doet. Alle vragen zijn dus welkom!

Wie ben ik?

Natuurlijk wil ik me in deze eerste blog ook eventjes aan jullie voorstellen. Ik ben Inge en ik ben getrouwd met Wouter en we hebben samen 2 kinderen. Een dochter en een zoon, Nicole en Stan. Nicole is inmiddels al weer 11 jaar en Stan al 9. Wat gaat de tijd toch hard! Sinds Januari ben ik officieel Kinderslaapcoach. Het is zo’n ontzettend leuk werk, maar ook erg hard werken. Maar niks mooiers natuurlijk dan na het coachingstraject af te kunnen sluiten wetende dat je weer een gezin hebt kunnen helpen met de slaapproblemen van hun zoon of dochter.

Dus heb je een vraag, stel hem dan onder deze blog! Vind je het leuk om meer te lezen, volg me dan en je ziet het meteen wanneer ik een nieuwe blog heb gepost. Ik proberen om regelmatig wat te posten.

Mocht je toch specifieke vragen hebben over jouw kindje, kijk dan eens op mijn website www.dekinderslaapcoach.nl hoe een slaapcoach traject in zijn werk gaat.

Ik hoop op veel reacties!

6 jaar geleden

Hallo Inge, mijn dochter van 20 maanden slaapt moeilijk in 's avonds. Standaard duurt het een halfuur tot uur, overdag heeft ze hier geen problemen mee en slaapt ze binnen 10 min. - ik blijf in deze tijd ook bij haar. Als ik wegga dan zet ze het op het brulle . Dit is sinds ik met verlof ben en elke dag thuis ben. Voorheen kon dit gemakkelijk de hele avond duren. Een ritueel hebben we al en helpt. Is er iets dat we nog kunnen doen om haar makkelijker de slaap te vatten (en zelfstandiger)?

6 jaar geleden

Hee, hellpp ons zoontje van 2 slaapt nog geen nacht door. De ene keer gaat het beter dan de andere, maar we moeten er mininaal 1 x uit snacht. Is het de ene keer omdat hij zijn speen of knuffel kwijt is, is het de andere keer huilen in zijn slaap of echt wakker huilen. De ene keer is hij snel getroost de andere keer zit ik zowat een half uur fluisterend en wiebelend liedjes te ‘zingen’ om hem uit zijn huil ritme te halen. Ik ben inmiddels zwanger van de 2e ik kan de gebroken nachten niet meer opbrengen.

6 jaar geleden

Hier precies hetzelfde probleem!!!! Heerlijk dat hij de nacht gewoon door trekt maar elke ochtend 5 uur wakker is ook niet vol te houden..!

Wij zijn momenteel bezig met een nachtlampje en timer. Maar dat werkt al niet voor mn zoontje