{{ message.message }}
{{ button.text }}

De Kinderslaapcoach: TV kijken voor het slapen gaan, ja of nee?

Afbeelding blog 'De Kinderslaapcoach: TV kijken voor het slapen gaan, ja of nee?'

Een van de vragen op mijn eerste blog is de vraag van: Nina-mama-van-Lloyd. 

“Mijn zoontje (2 jaar) houdt echt van filmpjes op de Ipad kijken. Hij wordt er rustig van, we hebben afgesproken dat hij dit 30 minuten per dag mag. Hij heeft nog geen besef van tijd, maar wij wel ;) Nu vraag ik me af, is het slim om net voor hij gaat slapen nog Ipad te kijken? Nu komt het namelijk vaak voor dat hij na het eten met de Ipad op de bank kruipt terwijl wij het eten opruimen. Daarna is het wassen en naar bedje. Inslapen lukt niet altijd, maar na een half uurtje slaapt hij altijd wel. Dit zo aanhouden of geen Ipad voor het slapen gaan?”.

Hoi Nina!

Dank je wel voor je vraag! Het beste kun je je zoontje voor het slapen gaan geen filmpjes meer laten kijken. In een laptop, telefoon, televisie en tablet zit namelijk “blauw licht”. Dit blauwe licht is heel erg fel. Dit felle licht heeft invloed op het bioritme van je kind. In plaats van je kind slaperig te maken, wordt je kind juist actiever. Het hormoon melatonine, dat ervoor zorgt dat je kind slaperig wordt, wordt namelijk onderdrukt door het felle licht. 

Groetjes,

Inge

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je