{{ message.message }}
{{ button.text }}

De geboorte van een moeder (deel 2)

Afbeelding blog 'De geboorte van een moeder (deel 2)' Achtergrond blur afbeelding

Ik hoor nu eigenlijk tentamens na te kijken, maar ach. Toch maar even verder met mijn verhaal. Ik was gebleven bij moederdag 2011.

Moederdag 2011, zit ik in een katholieke kerk, waar ik de Mis bijwoon. Dan begint de preek die, hoe toepasselijk op moederdag, over het moederschap gaat. Ik weet niet eens meer wat de pastoor precies allemaal vertelt, maar ineens rollen de tranen over mijn wangen.
Het gemis van een kind is nooit zo hevig geweest. 

Die middag struin ik over het internet. Op zoek naar een wondermiddel waardoor ik zwanger kan raken. Is er een krachtig gebed? In de katholieke kerk, kent men het gebruik van het bidden van novenen. Een noveen is een gebed dat je negen dagen achter elkaar ergens voor bidt en een heilige kan met je meebidden. Ik vind een gebed op voorspraak van de heilige Gianna Beretta Molla. Een moeder en arts uit de jaren '60 van de vorige eeuw, die tijdens haar vierde zwangerschap kanker krijgt. Uit de verschillende behandelingen waar ze uit kan kiezen, kiest ze de behandeling die voor haar kind het veiligst is. Haar dochtertje komt gezond ter wereld maar zelf overlijdt ze helaas een aantal dagen na de geboorte.

Ik besluit dit gebed negen dagen achter elkaar te bidden en stuur het ook op naar twee andere vrouwen, die met me mee bidden. Ongeveer drie maanden na de noveen, raken beide vrouwen vrijwel tegelijkertijd in verwachting. Ze zijn blij voor zichzelf maar vinden het naar voor mij. Maar ik kan er serieus niet mee zitten. Ik zit dan toevallig in een periode waarin ik opgelucht ben dat ik geen kinderen heb en kan gaan en staan waar ik wil.

Nog eens drie maanden later ben ik ineens misselijk in de ochtenden. ongelofelijk sentimenteel en krijg ik nou ineens tieten? Oh nee....

       

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je