{{ message.message }}
{{ button.text }}

De Fles of tuitbeker

Ik zit een beetje in dubio, laat ik het bij de fles of ga ik over op de tuitbeker. Zijn er andere opties?

Afbeelding blog 'De Fles of tuitbeker' Achtergrond blur afbeelding

De fles
Makkelijk, makkelijk, makkelijk. Hij drinkt er goed uit en is bekend. Meer kan ik er niet over zeggen. Wout drinkt uit elke fles en als hij het ziet dan wordt hij helemaal blij. Het is dus ook

herkenbaar. Ook al denk ik dat een tuitbeker dat ook snel zou worden.
Wat wel een nadeel is dat hij constant de speen van de fles kapot kauwt. Door die stomme tandjes kauwt hij op alles! Zelfs op de bank. Kauwspeeltjes gooit hij natuurlijk weg. Ook een fopspeen is meer een kauwspeeltje dan een speen.

De tuitbeker
Ik weet niet waarom maar ik heb geen tuitbeker gevoel. Wout drinkt minder makkelijk maar misschien verwen ik hem wel te veel hier in. Misschien is het gewoon door de zure appel heen bijten van af mijn kant. Ben ik de enige die tegen een tuitbeker opkijkt en ben ik gewoon beetje vreemd? Ook is het bekent dat tuitbekers slecht zijn voor de tanden.
We hebben een tuitbeker, maar hij drinkt dan minder. Volgens het voedingscentrum moet een kindje tussen de 1 en de 4 jaar 1,1 liter vocht binnen krijgen. Volgens ouders van nu is het voor de eerste 10 kg 1 liter vocht (Wout is ongeveer 9kg).
Wout krijgt op een dag 260cc opvolg melk, 2x260cc diksap/water/vruchtenmix en 150cc volle melk. Dat is samen 930cc wat dus al te weinig is. Met een tuitbeker wordt dit nog minder.
Is het dat hij een trucje door moet krijgen? Wordt dit vanzelf meer?

Oefenbeker
Wij hebben ook de avent oefenbeker. Dit is drama in ons huis. Wout heeft door als hij de drukknop indrukt, komt er vocht uit. Een dreumes en een waterpalet op tafel is natuurlijk feest. Deze beker is voor ons niks. Hij kan wel onder begeleiding uit een normale beker drinken en dit vind hij weer geweldig.

Zoals jullie lezen ben ik geen fan van de tuitbeker, is de oefenbeker een drama en is de fles makkelijk en vertrouwt. Nu zit ik ook dat ik vind dat voldoende drinken belangrijk vind.
Wat ik uiteindelijk besloten heb is dat hij zijn zuivel uit de fles blijft krijgen en het andere toch maar uit een tuitbeker. En als iemand anders andere tips heeft zijn ze welkom!

XMoeke

Moeke Nijn

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je