{{ message.message }}
{{ button.text }}

De fertiliteit kliniek

Vragen,onderzoeken,bloedprikken

Afbeelding blog 'De fertiliteit kliniek' Achtergrond blur afbeelding

Nou, nadat de verwijzing was verstuurde duurde het niet heel lang voor we terecht konden bij de fertiliteit kliniek. Duur woord maar het was een verlengstuk van het ziekenhuis en het was gevestigd in Hengelo. Dit was voor mij erg praktisch aangezien ik ook in Hengelo werkte op dat moment (maar toen wist ik nog niet dat ik er wel heel vaak zou zijn). Het zag er mooi uit, totaal niet ziekenhuistachtig en de mensen waren ook heel aardig (misschien op de moeilijkste momenten wel iets te aardig, maar dit zal ook per persoon verschillen). We hadden thuis al een heel pak formulieren gekregen wat je moest invullen, ik weet niet meer precies wat er in staat maar ik weet wel dat het veel was, en dat er ook heel veel onduidelijke dingen in stonden voor ons al leken. Maar wat we konden invullen hebben ingevuld en de rest later tijdens die eerste afspraak. 

Het liefst wil je meteen dat wonder medicijn, maar helaas werkt dat niet zo hoewel ze hun best doen om zo snel mogelijk te starten met de behandeling gaan er nog wat onderzoeken aan vooraf, dit leek mij niet nodig want het was al duidelijk wat ik had toch? Maar Chek Chek dubbel Chek. Daarnaast kreeg ook mijn man vanaf dat moment een onderzoek... want stel dat het dubbel ''pech'' is. Dit gebeurt blijkbaar vaker dan ik had verwacht. Gelukkig voor mijn man was alles goed, het was zelfs meer dan goed, dat maakte hem heel erg blij. Je zou verwachten mij ook en dit was ook wel zo, maar het bevestigde bij mij net dat extra puntje van zie je wel het ligt echt volledig aan mij. Op dat moment was deze gedachten nog goed te relativeren maar geloof me als ik aan de hormoon medicatie zit, is relativeren het laatste wat ik kan ik heb daar tijdens een gewone menstruatie al moeite mee laat staan als je 24/7 keer 3,5 jaar de hormonsters extern krijgt toegediend. Man man man... dat was alles behalve gezellig. 

Maar even terug naar mijn eerste afspraak, ik had een lieve dokter en aan het eind van het gesprek moest ik bloedprikken en zou ik diezelfde week nog bericht krijgen over de start van een behandeling. Dit was ook zo, ik mocht begonnen met Clomid... geweldig medicijn als je weet wat het doet en wat het kan bereiken. Maar met welke dosis begin je ?  In het begin moest ik 1x per week langs komen, de clomid deed meteen haar werk, iets te goed.. want na een week stonden er al 5 eitjes op knappen en dat is dan ook weer niet de bedoeling.  Dus... algehele onthouding want een vijfling is lichamelijk niet gezond. Maar clomid had bij mij ook een hele grote uitwerking op mijn psychische welzijn. Mijn geestelijke gezondheid ging van boven naar onder, van links naar rechts de ene dag was alles goed, de andere dag was alles mis. Dit heb ik 4 maand vol gehouden. Met wel 3x een goeie eisprong, maar zonder zwangerschap. Door mijn psychische welzijn werd het er thuis ook niet altijd beter op en mijn man gaf dit ook te kennen. Daarom zijn we die keer erop samen gegaan en hebben dit bespreekbaar gemaakt. Dat was wel een veel voorkomende bijwerking van Clomid dus gingen we verder kijken. 

De volgende keer, zal ik dan ook ingaan op dagelijkse hormooninjecties, injectieles om de dag echo's, en de eerste IUI behandeling, steun van familie en vrienden.  

Lieve groetjes Esther!


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je