{{ message.message }}
{{ button.text }}

De eerste stapjes naar lekkere hapjes

Honger honger honger! Tja wanneer ga je over naar de volgende stap met voeding?

Afbeelding blog 'De eerste stapjes naar lekkere hapjes '

Onze zoon was 3 maanden en kreeg meer honger... hij vroeg soms 7 a 8 voedingen van 230 cc! normaal zou het 5 voedingen van 200 cc zijn. Tja wat ga je dan doen? 

Volgens het cb zou hij echt maar 5 voedingen van 200 cc mogen krijgen, daar zou hij echt genoeg aan moeten hebben. Ja dat heeft hij dus niet ....en dan je kind die honger heeft maar laten brullen nee dat gaan we niet doen!

Ik ben toen begonnen met de laatste fles 1 theelepel rijstebloem aan de melk toegevoegd. De dag erna hetzelfde en op de 3de dag heb ik 2 theelepels toegevoegd. Op dag 5 heb ik 1 eetlepel rijstebloem toegevoegd aan de laatste fles.... en na de 7de dag 2 eetlepels aan de laatste fles. Hoppa meneertje zat op 5 flessen van 200 cc! (De laatste fles was dan een papfles)

Dat ging 1 week goed en toen kreeg onze zoon toch weer iets meer honger.... dus werden het 5 flessen van 230 cc en de laatste fles was dan een papfles met 2,5 eetlepels rijstebloem.

Dat ging weer heel even goed maar hij had toch nog veel honger... dus weer contact gehad met het cb, had netjes vertelt dat ik hem dus al een papje gaf maar dat hij toch nog veel honger had. Toen zeiden ze dat het wel heel vroeg was maar sommige baby's hebben sneller behoefte naar vast voedsel. De volgende stap mocht ik gaan nemen naar een groenten of fruithapje. Het is tenslotte jullie kind dus doe wat goed voelt.

Oke dat gingen we dan maar proberen! We besloten eerst een groentenhapje te geven aangezien ik bang was dat als meneertje iets zoets had geproefd hij niks meer anders wilde eten... het werden worteltjes!! =-D

En papa had de eer het eerste hapje te geven! Het was ook zijn verjaardag dus we hadden ook een huis vol visite... Iedereen zei al ow dat zullen wel een paar lepeltjes worden als hij het al wil eten..... FOUT! whahaha ons hongerwolfje vrat !! ja echt vrat het was echt niet rustig proberen maar meer koekiemonstertaferelen hap slik weg ik wil meer!!! Zo het hele potje worteltjes leeg!! Binnen 5 minuten zat het hele potje erin en gelijk begon ons mannetje te huilen dat hij nog honger had....

Dus nog een fles van 230 cc had hij zo opgeslurpt en toen zat hij dus mega vol! En heeft hij geslapen van 17:00uur tot 23:00 uur toen heeft hij nog een klein flesje op van 100cc en sliep toen door tot 09:00uur de volgende ochtend.

De dag erna had hij na het potje geen honger dus was nu zijn schema 4x 200 cc 1x 200 cc papfles en 1 groentenhapje.

Dat ging ongeveer 2 weken goed toen kreeg ons mannetje weer meer honger.... hij was 4 maanden en toen hebben we een fruithapje gegeven. Ook dit was de eerste dag hap slik weg heel potje leeg! Hahah de dag erna was het schema 4x 200 cc 1 papfles 200 cc 1 fruithapje en 1 groentenhapje.

Maar meneertje kreeg weer iets meer honger dus nu bieden we 230 cc aan per fles ook met de papfles en wat hij wil eten mag hij eten. Dat gaat heel erg goed! 

Het cb wilde dat we stopte met de papfles dus wij hebben dat heel braaf gedaan... en de ik heb honger elende begon weer.... op sommige dagen wilde onze zoon 10x 230 cc ja dat is echt veels te veel! Dus ben ik weer begonnen met een papfles savonds te geven en hij zat zo weer terug op de 5 flessen van 230 cc. 

Het cb zegt nu dat we wel in de gaten moeten houden dat onze zoon niet te zwaar word maar in zijn groei-grafiek zit hij nog onder de middelste lijn van het groene gedeelte  dusja.... eigenlijk zou hij officieel nog ietsjes zwaarder mogen zijn.... 

Nu is onze zoon bijna 5 maanden en sinds een paar dagen mag hij op een broodkorstje sabbelen, wat een prachtig gezicht! Hij houd zelf het korstje vast en eet hem lekker op hihi wat voel ik me dan trots! Ik zit er natuurlijk wel naast voor mocht hij de hele korst ineens naar binnen proppen of als hij zich verslikt.

Onze zoon heeft een mega gezonde eetlust net als zn papa hihi.

Ben benieuwd hoe hij de 6 maanden hapjes gaat vinden met vlees,vis en gevogelte!

Xxx

Wanneer waren jullie ukkies klaar voor de volgende stapjes naar happjes?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je