Snap
  • Baby
  • Voeding

De eerste hapjes van Floris!

De eerste hapjes, wat een feest! Onze kleine man is nu vier maanden en mag beginnen met zijn eerste echte hapjes.

We kregen groen licht van het consultatiebureau en zijn toen direct naar de supermarkt gereden om groente en fruit in te slaan voor de kleine. Het advies was om eerst te beginnen met zachte smaken zoals bloemkool, worteltjes, banaan en mango. Natuurlijk had ik me al heel goed ingelezen en al een bordje (eentje waar je warm water in kan doen zodat het eten lekker warm blijft) en verschillende lepeltjes gekocht. Ook een grote slab tegen het knoeien (hihi) had ik al in huis. We konden dus beginnen!

Hap, hap...spuug!

We begonnen optimistisch met worteltjes. Hup even koken en daarna fijn prakken met een vorkje. We hadden de kleine Floris in de wipstoel gezet. Hij vindt dat sowieso een fijne plek en zo konden we beide optimaal genieten van Floris' eerste hapjes. Met de grote slab om zijn nek en een spuugdoek in de aanslag gingen we aan de slag. Mijn vriend was ondertussen aan het filmen en ik bracht het eerste lepeltje met worteltjes richting de mond van Floris. Zoals altijd ging het mondje direct open (want, eten=eten). Hij moest eerst even wennen aan die rare lepel in zijn mond, maar nam de worteltjes gretig aan. Nou dat gaat goed lachten we beide. Hup nog een hapje. En ook dat ging goed. Ik ging me al bijna afvragen waarom we de videocamera aan hadden, want zo makkelijk ging het (ik had echt een knoeipartij verwacht). Maar we waren iets te optimistisch. Want ja hoor toen ik aan kwam met mijn derde lepeltje met worteltjes, spuugde Floris de eerdere twee hapjes zo weer uit. Recht in mijn gezicht! Mijn man natuurlijk lachen (én filmen) en ik kon stiekem ook wel lachen om ons bengeltje. 

Uiteraard was het te verwachten dat ons mannetje de eerste hapjes weer zou uitspugen. Zo'n rare substantie opeens in je mond is ook even wennen. Gelukkig ging het na het vierde hapje al een stuk beter en na een paar dagen worteltjes eten, vond onze Floris het zelfs lekker! Ook de bloemkool werd gewaardeerd (wie had dat gedacht hihi). Maar favoriet is absoluut banaan en mango. 

Met zes maanden mag ons mannetje ook brood en zelfs aardappelen en pasta. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat. Hoe waren de eerste hapjes van jouw baby?

8 jaar geleden

Heerlijk he die nieuwe fase! Weer een stap in een leuke nieuwe richting! Hier vorige week begonnen met zn eerste hapjes.. mijn zoontje is bijna 5mnd maar moesten nog even wachten op goedkeuring van de dietiste. Hij heeft namelijk kma, en kan dus meerdere allergieën hebben. Ook hier begonnen met wortels peer en bloemkool.. hij vond het de eerste dag allemaal maar zo zo.. maar nu vind hij het heerlijk.. vandaag ook appel gegeven.. en gelukkig gaat het allemaal goed! Geeft een trots gevoel ofniet?! Behalve dat je dan alles in je gezicht krijgt hahahah.. leuk voor later!

8 jaar geleden

Wij begonnen met wortel, lekker zacht en zoetig. Beviel wel, maar na een paar dagen hoor. Iedere nieuwe smaak had een paar dagen nodig.

8 jaar geleden

Aww wat lief om te lezen! Ik weet nog hoe dat ging met ons kleine mannetje. Alles zat er toen onder (inclusief zijn haren) haha. We hebben alles trouwens op video staan, leuk om over een paar jaar weer terug te kijken.