{{ message.message }}
{{ button.text }}

De eerste hapjes van Floris!

De eerste hapjes, wat een feest! Onze kleine man is nu vier maanden en mag beginnen met zijn eerste echte hapjes.

Afbeelding blog 'De eerste hapjes van Floris!' Achtergrond blur afbeelding

We kregen groen licht van het consultatiebureau en zijn toen direct naar de supermarkt gereden om groente en fruit in te slaan voor de kleine. Het advies was om eerst te beginnen met zachte smaken zoals bloemkool, worteltjes, banaan en mango. Natuurlijk had ik me al heel goed ingelezen en al een bordje (eentje waar je warm water in kan doen zodat het eten lekker warm blijft) en verschillende lepeltjes gekocht. Ook een grote slab tegen het knoeien (hihi) had ik al in huis. We konden dus beginnen!

Hap, hap...spuug!

We begonnen optimistisch met worteltjes. Hup even koken en daarna fijn prakken met een vorkje. We hadden de kleine Floris in de wipstoel gezet. Hij vindt dat sowieso een fijne plek en zo konden we beide optimaal genieten van Floris' eerste hapjes. Met de grote slab om zijn nek en een spuugdoek in de aanslag gingen we aan de slag. Mijn vriend was ondertussen aan het filmen en ik bracht het eerste lepeltje met worteltjes richting de mond van Floris. Zoals altijd ging het mondje direct open (want, eten=eten). Hij moest eerst even wennen aan die rare lepel in zijn mond, maar nam de worteltjes gretig aan. Nou dat gaat goed lachten we beide. Hup nog een hapje. En ook dat ging goed. Ik ging me al bijna afvragen waarom we de videocamera aan hadden, want zo makkelijk ging het (ik had echt een knoeipartij verwacht). Maar we waren iets te optimistisch. Want ja hoor toen ik aan kwam met mijn derde lepeltje met worteltjes, spuugde Floris de eerdere twee hapjes zo weer uit. Recht in mijn gezicht! Mijn man natuurlijk lachen (én filmen) en ik kon stiekem ook wel lachen om ons bengeltje. 

Uiteraard was het te verwachten dat ons mannetje de eerste hapjes weer zou uitspugen. Zo'n rare substantie opeens in je mond is ook even wennen. Gelukkig ging het na het vierde hapje al een stuk beter en na een paar dagen worteltjes eten, vond onze Floris het zelfs lekker! Ook de bloemkool werd gewaardeerd (wie had dat gedacht hihi). Maar favoriet is absoluut banaan en mango. 

Met zes maanden mag ons mannetje ook brood en zelfs aardappelen en pasta. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat. Hoe waren de eerste hapjes van jouw baby?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je