{{ message.message }}
{{ button.text }}

De eerste fruit en groene hap!

Afbeelding blog 'De eerste fruit en groene hap!'

Hallo mama's

Toen mijn zoontje bijna 3 maand was kreeg ik veel verschillende adviezen aangeboden van andere moeders over de eerste hapjes.

Wanneer ga je dit doen? op het potje staat vanaf 4 maand,maar er zijn ook veel moeders die al met 3 maanden het eerste hapje geven aan hun kleine spruit. Ookal zeggen veel artsen dat dit niet verstandig is omdat de darmpjes hier nog niet helemaal klaar voor zouden zijn.

Ook zijn er veel moeders die pas rond een maand of 6 beginnen met de eerste hapjes.

Dit blijken vooral moeders te zijn die borstvoeding geven en zoiets hebben de borst is eerst goed genoeg.

Ik zat erg te twijfelen van wat moet ik nu?precies wachten tot de 4 maanden of toch iets eerder?want 6 maand vond ik zelf wel erg laat omdat ze met 7 maanden ookal hun eerste broodje mogen eten.

Op een middag besloot ik mijn eigen baby album er eens bij te pakken en tot mijn verassing was daar een etiket ingeplakt van mijn eerste babyhapje vanaf 10 weken stond erop.

Dus toen was de keuze snel gemaakt ik ben met 3 maand begonnen met mijn zoontje zn eerste hapje te geven dit waren worteltjes en tja het was even wennen maar het ging er prima in.

Hij is nu bijna 10 maand en eet werkelijk alles.

Dus als er moeders zijn die ook twijfelen gewoon je eigen gevoel volgen en dan komt het altijd goed.

Waarom mocht je 25 jaar geleden al een hapje geven met 10 weken en nu pas met 4 maand?Ik denk dat het ook erg van het kindje afhangt sommige kindjes zijn sneller uitgekeken op de fles/borst. En deze zijn gewoon toe aan iets nieuws.

 

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je