{{ message.message }}
{{ button.text }}

De eerste foto thuis

Terugblik op het afgelopen jaar

Afbeelding blog 'De eerste foto thuis'

Deze foto is er een die ik heel bijzonder vind, maar die ik nooit meer hoop te maken. Ik kijk met een lach en een traan op dit moment terug. We zijn hier net thuis uit het ziekenhuis. Ik denk dat we op dit moment een half uurtje thuis zijn. Dat was zo'n moment waar je van te voren over droomt; je eigen kind je huis binnen dragen. Hoe bijzonder is dat? Dat je uit huis gaat met z'n tweeën en thuiskomt als gezin van 3. Tijdens de zwangerschap hadden we vaak gefantaseerd over dit moment. En zo bijzonder als ik van te voren had bedacht voelde het op dit moment ook. 

Deze foto is niet alleen onze thuiskomst, het is ook de eerste kennismaking tussen opa en oma en Floris. Nog zo'n moment waarvan ik gedroomd heb. Waar we naar uitgekeken hadden en vaak over hadden gepraat. Maar zoals je ziet op de foto; er zit een raam tussen... oh wat vond ik dit niet leuk! Floris was hier al 3 dagen oud. Onze ouders waren in het ziekenhuis niet welkom vanwege de corona lockdown. En ook thuis mochten we ze niet binnenlaten. Op het moment dat deze foto is genomen was de kraamhulp al onderweg, ze kon ieder moment komen. Wij wisten dat als zij zou zien dat wij bezoek binnen hadden ze direct zou opstappen. Dat was toen helaas het beleid. Na een spoedkeizersnede en 3 dagen ziekenhuis hadden we haar hard nodig. We konden het ons dus echt niet veroorloven om mijn ouders binnen te laten. 

Nog steeds word ik emotioneel als ik aan dit moment terug denk. Alsof dit bijzondere moment ons is afgepakt. Oké, ik was op dat moment emotioneel ook een beetje labiel na de rollercoaster van het ziekenhuis en 3 nachten niet slapen. Maar wat had ik dit moment graag anders gezien!

Inmiddels is Floris gek op al zijn opa's en oma's, en zij op hem.  Zo mooi om te zien! Gelukkig weet hij er later niks meer van. En als we later met hem door het fotoboek bladeren dan kijken we samen naar deze bijzondere foto 🥰

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je