Snap
  • Baby
  • Gezond

De dag voor de operatie.

Morgen is de oogoperatie! Ik loop de hele dag al door het huis. Kortom, ik vind het heel spannend.

Oké, morgen is het zover. Dan wordt Nienke aan haar ogen geopereerd. 

De hele dag loop ik zenuwachtig door ons huis te drentelen. Laat ik maar extra ondergoed meenemen. Heeft ze een pyjama nodig of moet ze zo'n ding van het ziekenhuis aan... wat stond er ook alweer in de brief? Ik word gewoon moe van mezelf.

Na alles 36 keer gecheckt te hebben, staat de tas klaar. Maar de gekste dingen blijven door mijn hoofd spoken. Wat als er iets mis gaat? Wat als ze niet tegen de narcose kan? Mijn kant van de familie wordt er enorm ziek van. Wat als ze niet wakker wordt?! Het is zo'n pechvogeltje.

Nienke voelt het natuurlijk ook en plakt aan me vast. Ik merk dat het me ergert, maar dat wil ik niet! Ik probeer haar bewust af-en-toe bij me te nemen. Maar ik sta in standje doen, dus ik moet bezig blijven. Dan maar erop uit voor boodschappen. Nu voel ik me ook nog eens een slechte moeder...ik neem niet eens de tijd om met mijn dochter te gaan zitten, terwijl ze morgen wordt geopereerd. Het lukt me gewoon niet. Pfff...was het maar morgen.

Gelukkig is Dave op tijd thuis van zijn werk. En hij stelt me gerust. Het is een standaard operatie die ze supervaak doen. Het komt echt goed. Samen lopen we nog een keer de tas langs...alles zit erin.

Vanaf 12 uur 's nachts mag Nienke niet meer eten en drinken. Dat kan nog wel eens een dingetje worden voor ons kleine hongerlapje. Ze groeit nog steeds supersnel. De meeste mensen schatten haar al 2,5 terwijl ze nog maar 17 maanden is. Dan is het ook niet zo gek dat je wel kan genieten van je boterhammetje.

We besluiten haar om 11 uur wakker te maken voor een pyjamapapje. Hopelijk heeft ze dan morgenochtend niet zo'n honger.

Om 12 uur gaan we zelf naar bed, maar ik lig nog lang te woelen...spannend hoor om je kleintje zomaar uit handen te geven. Maar ik moet wel echt gaan slapen! De wekker gaat al om kwart over zes, want we moeten om 8 uur op de polikliniek zijn.

***

Veel te vroeg gaat de wekker. Vandaag is de dag van operatie nummer 1.

7 jaar geleden

Wat fijn om te horen dat het allemaal meegevallen is, ik hoop dat dat bij Fenna ook het geval zal zijn.

7 jaar geleden

Ik schrijf in het verleden, dus ik kan gelukkig melden dat alles helemaal goed is gegaan. Ze heeft er gelukkig ook niet heel veel last van gehad ( ik meer). Ze doen inderdaad altijd beide oogjes (zie ook mijn vorige blog). Het zag er trouwens wel heel zielig uit. De oogjes waren uiteraard bloed doorlopen en gezwollen. Maar ik kan je alvast verklappen dat het erg meevalt allemaal. Bij ons tenminste tenminste.

7 jaar geleden

Pffff ik kan me het helemaal voorstellen die zenuwen. Onze jongste dochter(4) staat op de wachtlijst voor een operatie aan beide oogjes om deze recht te zetten, de operatie zou in april/mei plaats vinden maar heb nu al buikpijn als ik eraan denk ze doen ook beide oogjes tegengelijk en hoop zo dat ze er niet veel last van gaat hebben. Het duurt nog even maar moet er toch niet teveel over nadenken. Hoe ging het met je dochtertje na de operatie ? Is ze aan een oogje geholpen of aan beide ? Heeft ze er veel last van gehad ?

7 jaar geleden

heel veel sterkte vandaag.