{{ message.message }}
{{ button.text }}

De consumentenbond waarschuwt voor ‘gevaarlijke’ traphekjes

Afbeelding blog 'De consumentenbond waarschuwt voor ‘gevaarlijke’ traphekjes'

 

De Consumentenbond waarschuwt voor vier gevaarlijke traphekjes. De traphekjes zouden niet goed zijn getest en hebben veel tekortkoming. Het is zelfs zo erg dat de Consumentenbond vindt dat deze vier traphekjes van de markt gehaald moeten worden.

Dit zijn de traphekjes waar het over gaat:

  • Jeweret Emma (te koop bij Praxis)
  • Jeweret Laura (te koop bij Praxis)
  • Noma Extending Metal (o.a. te koop bij Bol.com)
  • Kidsriver Flexy (o.a. te koop bij Wehkamp)

Op de verpakking van de traphekjes staat dat de hekjes getest zijn en voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. In de praktijk blijkt dit toch heel anders. De traphekjes, die te koop zijn bij de Praxis, zijn makkelijk te openen zonder het tweede (voet)slot te gebruiken. Een peuter zou daardoor het hekje gemakkelijk op kunnen tillen en het hekje open maken.

Bij de Jeweret Laura werkt ook het controleschermpje niet goed. Het schermpje zou alleen groen moeten zijn als het hekje op slot zit, maar het schermpje staat ook op groen als dat niet zo is.

De Norma Extending Metal werkt ook niet precies zoals het zou moeten. In de instructies staat dat het hekje zó hoog geïnstalleerd moet worden dat het lichaam van een kind er met gemak onderdoor past.

Ook bij de Kidsriver Flexy is dit het probleem. Daarbij is het textiel van het hekje, dat werkt als een soort rolgordijn, veel te flexibel. Een klein kind kan zich makkelijk over het hekje heen trekken.

De Jeweret Emma kwam al eerder als afrader uit een test. Deze werd vervolgens van de markt gehaald, maar is sinds dit voorjaar weer te verkrijgen.

De Consumentenbond testte in totaal zeven verschillende traphekjes. Meer dan de helft kwam niet goed uit deze test. De bond vind het onbegrijpelijk dat producten die worden aangeschaft voor de veiligheid van baby’s en peuters zulke ernstige fouten vertonen en toch worden verkocht.

Bron: De Consumentenbond

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je