Snap
  • Baby
  • post

De buurvrouw voor de deur

Druk mannetje en bezorgde buren

Ons heerlijke mannetje is een erg druk mannetje. Hij speelt en rolt de hele vloer over en ziet alle hoeken van de box in 5 minuten. En hij is nog maar 5 maanden.. Na druk gespeel komt vermoeidheid, tsja valt niet aan te ontkomen natuurlijk. Ik herken het gelijk als hij moe is en breng hem al snel naar bed. Maar ow jee, stel dat hij iets mist. Hij gaat nog even flink tekeer, laat duidelijk weten dat hij "absoluut niet moe is hoor" en geeft vervolgens eindelijk op en slaapt als een roos.

Nou woon ik in Turkije en in Turkije horen baby's vooral niet al te veel te huilen.. Net stond de buurvrouw voor de deur en vroeg waarom de kleine zoveel huilde, was hij soms ziek? Nee, vertelde ik, hij huilt helemaal niet, hij is zich aan het opwinden, boos maken, omdat hij naar bed moet maar nog geen zin heeft, ook al is hij doodmoe. Ow ja, ow ja.. kleine deugniet is het dus.

Ik vind helemaal niet dat onze kleine man veel huilt, zoals ik de buurvrouw al vertelde, hij huilt ook helemaal niet. Als hij echt huilt, nou dan hoor je het echt wel duidelijk hoor! En toch zit het me niet lekker. Het is een andere cultuur blijkbaar, en ik ben al onzeker soms over mijn mama zijn. Ik doe wat ik moet doen en doe mijn uiterste best, maar met zulke opmerkingen kan ik zo onzeker worden. Doe ik het wel goed? Is hij echt te driftig? Wat zullen de buren wel niet van me denken...
En ondertussen weet ik ook heel goed: wat een onzin! Het is gewoon een pittig ventje die van zich laat horen. Je knuffelt hem dood, geeft hem heerlijk te eten en heeft altijd een lekkere schone broek. Je doet niets fout, je  kleine man heeft gewoon een lekkere harde stem waar hij flink mee aan het uitproberen is!

En toch... soms wou ik dat ik gewoon lekker in Nederland woonde, waar baby's gewoon "mogen" huilen af en toe zonder commentaar te krijgen..

10 jaar geleden

haha nou ik blog nog niet zo veel hoor, dus er zal nog niet veel te volgen zijn...ik doe het echt als ik even een minuutje heb! En ja ik heb het hier wel naar mijn zin :)

10 jaar geleden

ah het is gelukt inmiddels :)

10 jaar geleden

Ahhh wow lijkt me supermooi daar! Op de bemoeienis van buren na dan hihi ;) Hmm ik probeer je te volgen maar hij doet het niet :(

10 jaar geleden

Caribisch gebied, Sint maarten om precies te zijn :)