{{ message.message }}
{{ button.text }}

‘DE BROEK’

Spreidbroek dag 1..

Afbeelding blog '‘DE BROEK’'

Daar ligt ze dan.. mijn kleine meisje in haar harnas / tuig / spreidbroek. Of je het ook wil noemen. Ik noem het DE BROEK. 

Na wat bemoedigende berichtjes van mijn liefste vriendinnetje, buuf & lieve familie gingen we vanmorgen op pad. 

Ik had voor we in de auto stapten nog wat op internet gekeken en schrok me rot van het,in mijn ogen, martelwerktuig wat de Pavlik spreidbroek heet. De naam klinkt gewoon al spartaans! Ik vond vele plaatjes van zielige kindjes met leren harnasjes aan. Eng vond ik het. Ik was ook best wel down.

(Misschien niet zo slim dat gegoogle,maar zo ben ik)

Om 8.30 mochten we ons melden bij de winkel waar ze haar spreidbroekje aan zouden meten. Al snel werden Elynn, Tim & ik binnen geroepen in een klein kamertje met een commode met een aankleedkussen erop, en mocht ik mevrouw op het aankleed-kussen plaatsen. 

Meneer maakte het broekje op maat en dat was het dan..

DE BROEK was ineens daar en zal de komende maanden niet meer verdwijnen. 

DE BROEK die 23 uur per dag om moet blijven zitten en waardoor mijn meisje in een (lijkt mij) oncomfortabele houding wordt gedwongen.

DE BROEK die ervoor zorgt dat ik de zorgvuldig gekochte kleertjes en slaapzakjes en kinderstoel en nog meer niet meer kan gebruiken. ( Ja dat klinkt misschien aanstellerig, maar echt, het doet me zeer. En hard.)

Ik heb een haat liefde verhouding met de broek.

Ik hou van de broek omdat hij ervoor gaat zorgen dat mijn meisje straks goed kan lopen en niet op jonge leeftijd al enorme slijtage aan haar heupgewrichtje krijgt.

Hij maakt haar ‘beter’.

Hij is noodzakelijk. 

Maar ik haat de broek ook... hard!

( Elynn verdraagt het best oké. Enorm trots op die kleine meid!  Er zijn nog niet eerder zoveel tranen geweest, maar ook voor haar is dit een enorme aanpassing natuurlijk. Alles voelt anders. Liggen, zitten.. alles. Zodra ze verschoond wordt en de broek even los moet schieten haar beentjes meteen in de meest gestrekte stand en verschijnt er een enorme lach op haar gezicht! En dan moet ie weer aan...maar gelukkig geen leren riempjes..

Later meer ??


Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je