{{ message.message }}
{{ button.text }}

De beslissing - wil hij ook?

Aangezien de meeste stellen op een bepaald moment wel weten dat ze klaar zijn voor een kind en klaar zijn voor een nieuwe toekomst, lijkt het mij leuk dit met jullie te delen en ook het vervolg van mijn zwangerschap. Want iedereen maakt wel iets geks mee lijkt mij

Afbeelding blog 'De beslissing - wil hij ook?'

Ik ben momenteel (vandaag precies) 7 maanden zwanger, maar het heeft (uiteraard) langer geduurd dan die 7 maanden om te komen waar wij nu zijn.
Ikzelf ben 25 geworden afgelopen september en mijn vriend 31. Mooie leeftijden vind ik zelf om ouders te worden. Al had ik zelf in het begin van de relatie, we zijn al ruim 9 jaar samen, dat het zeker weten de partner was waar ik later kinderen mee ging krijgen, was dit naderhand iets waar ik helemaal niet zo zeker van was.
We hadden namelijk allebei "de kriebel" niet, eigenlijk nooit gehad tot een bepaald punt. Ik ben DOL op kinderen, ik pas op veel kinderen op van allerlei leeftijden en heb altijd in een babywinkel gewerkt, waardoor ik veel ronde buiken en "pregnant-glow" heb gezien, maar ook dit heeft nooit ervoor gezorgd dat ik kinderen wilde.
Uiteindelijk brak september 2016 aan. We waren 3 weken op vakantie in Amerika en ik had een gevoel dat dit wel eens de laatste grote vakantie kon zijn. Een aantal collega's om ons heen waren zwanger en daar werden we al een beetje door meegenomen in ons gevoel, maar dit wisten we niet van elkaar.
Mijn vriend was druk bezig met zijn carrière en ik had net een versnelde mbo opleiding achter de rug, dus ik dacht dat dit een bevlieging was en ook iets wat hij nog niet zag zitten.
Enkele maanden later, was het gevoel er nog steeds, maar ook nog steeds niet vol overtuiging. Toen brak de week voor kerst aan in december 2016. Lekker een weekje Centerparcs.
Niet wetende dat dit DE week is voor veel stellen met pasgeboren kindjes om voor het eerst op vakantie te gaan. In het zwembad werden we omringd door babytjes in rode en gele zwembanden die ons met grote glanzende oogjes zaten aan te staren en we genoten er beide van. Ik zag het aan mijn vriend en ben vanaf dat moment heel voorzichtig gaan peilen wat zijn mening was. Onverwachts hield hij een beetje de boot af, want hij zat met zijn werk. Hij maakte lange dagen, vaak van 06.30uur-18/20.00uur op een kantoor en dan was hij eigenlijk nog niet klaar. Dit snapte ik wel en hij gaf aan dat hij wel al wilde kijken voor een andere functie binnen dit bedrijf, want deze luxe had hij gelukkig. Blij dat hij toch een stap ervoor wilde nemen, besefte ik mij ook dat dit nog wel maanden, of misschien zelfs nog een jaar kon duren. Ik schrok van mijn eigen teleurstelling, maar aangezien we beide heel erg met de cijfers en de voorbereiding zijn, wilde ik wel eerst van alles uitzoeken en uitrekenen. Een baby "plannen" voor zover dat natuurlijk gaat en beginnen met sparen.

Diezelfde nacht om 02.00uur!! Ik moet er altijd door lachen als ik eraan denk....
Er wordt heel zachtjes aan mijn arm geduwd..."Ben je wakker??" fluistert mijn vriend. Ik ben nogal gesteld op mijn slaap, dus ik zeg een beetje chagrijnig dat ik dat nu wel ben ja. Dan is het even stil, dus ik besluit om mij om te draaien. Ik knijp mijn ogen samen en probeer zijn gezicht te zoeken in het donker... "Wat is er?" vraag ik maar, omdat het maar erg stil bleef.
Eindelijk sprak mijn vriend de woorden uit die hij wilde zeggen:"Ik zou graag een kindje met jou willen"
Meer zei hij niet... nu was het mijn beurt om stil te zijn. Ik ben tegen hem aangekropen en vroeg of hij dit zeker wist, want dit was iets waar ik inderdaad sinds kort steeds meer over nadacht. Hij wist het zeker en ik ook. De beslissing was gemaakt, we gingen ervoor!

We hebben verder een heerlijke vakantie gehad, maar daarover de volgende keer meer.
Zo zie je maar, je hebt soms maar iets kleins nodig om je te laten beseffen wat je daadwerkelijk wilt.
Want toen mijn vriend zijn kinderwens had uitgesproken, besefte ik pas hoe enorm deze wens bij mij was.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je