{{ message.message }}
{{ button.text }}

De Armenmaaiers, ken jij ze al?

Twee hele kleine mannetjes, met het blote oog bijna niet te zien. Maar wat kunnen ze goed kriebelen.

Afbeelding blog 'De Armenmaaiers, ken jij ze al?'

Twee hele kleine mannetjes, met het blote oog bijna niet te zien. Ze dragen extra kriebelende kleding en hebben een kriebelend petje op hun kriebelend haar. Deze kleine mannetjes hebben maar een taak en zijn daar ontzettend goed in geworden. Ze heten de armenmaaiers en hun lievelingsplekje is onder de oksels van kleine ukjes. Aan beide kanten zit dan zo’n mannetje. 

Op de momenten dat je uk het meest ontspannen is en bijna in slaap dreigt te vallen, nemen de mannetjes hun plaats is. Ze tellen tot drie en beginnen zich dan lekker in te nestelen. Ze gaan er heerlijk bij zitten. Rekken zich goed uit en draaien nog een paar keer in het rond. Uk vindt dit helemaal niet leuk. Oh wat kriebelen die mannetjes. Het enige wat je ukje dan nog kunt doen is heel hard met de armen maaien en vandaar ook hun naam.

Je ukje kan zo de slaap niet vatten en wordt steeds drukker en drukker. Het gevolg is een oververmoeid en huilerig ukje en twee heerlijk genietende Armenmaaiers. Oh wat wil uk graag slapen en heeft ze een last. Omdat de mannetjes zo klein zijn en het niet zo bekend is dat ze bestaan weten veel nieuwe papa’s en mama’s niet wat ze moeten doen.

Gelukkig is er een hele makkelijke oplossing. Wanneer je uk de armen niet kan bewegen gaan de Armenmaaiers weg. Die hebben er dan geen lol meer aan en gaan opzoek naar een ander ukje. Er bestaan vele manieren om je ukje in te bakeren. De snelste manier is om je ukje lekker in een doek te doen die er speciaal voor gemaakt is. Klittenband dicht en je ukje kan heerlijk slapen. 

(afbeelding: http://www.animalking.nl/latex-poppetje-met-pet)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je