{{ message.message }}
{{ button.text }}

De 2e dag thuis met Yvar (33)

Na een korte nacht en veel voedingen een nieuwe dag samen met Yvar! Hoe zal het vandaag en de komende nacht gaan...?!

Afbeelding blog 'De 2e dag thuis met Yvar (33)' Achtergrond blur afbeelding

In blog 31 (http://www.mamaplaats.nl/blog/ons-eerste-dagje-nachtje-thuis-31) schreef ik over hoe onze eerste nacht thuis was samen met Yvar. Lees hieronder hoe het verder ging...

De kolf spullen staan inmiddels op onze slaapkamer en de kraamverzorgster legt uit hoe het werk. Ik begin met kolven met de dubbele kolf en het is een verademing dat het niet pijn doet terwijl de melk er letterlijk uitspuit! Ik kolf en ik kolf maar door. Naar een kleine 10 minuten heb ik ruim een 350 ml moedermelk in mijn kolf flesjes zitten en nog steeds komt er melk. Naar een dik kwartier komt er niet meer veel melk. Ik heb samen uit beide borsten iets meer dan 500 ml moedermelk gekolfd. Gewoon een halve liter! Dat krijgt die kleine Yvar natuurlijk nooit leeg gedronken bij 1 voeding zegt de kraamverzorgster. Jij hebt echt zoveel melk dat het voor Yvar TE veel is. Op dat moment besluit ik ter plekken dat ik vanaf nu ga kolven en niet meer ga aanleggen. De kraamverzorgster vind dit ook een goed idee. Vanaf nu om de 3 uur kolven en alles wat teveel is meteen invriezen. En Yvar krijgt de moedermelk via de fles. Ik ben benieuwd hoe dat allemaal gaat.

Nadat ik gekolfd heb gaan we naar onder. Er komt vandaag visite en Paul moet nog even naar de winkel boodschappen halen want vanavond wil ik gewoon aardappelen eten en de kraamverzorgster kookt. Als de visite naar huis is krijgt Yvar voor het eerst zijn flesje. Een beetje vreemd en Yvar krijgt veel te veel melk binnen. Het zijn van die Madela flesjes en de kraamverzorgster adviseert meteen om morgen een andere fles te kopen. Paul gaat even naar de supermarkt en ik ga even in de douche.

Nadat Paul terug is gaat hij Yvar in badje doen. Sinds onze thuiskomst gisteren heeft de kraamverzorgster Yvar in badje gedaan, vandaag is papa aan de beurt en morgen ik. Morgen is tevens ook al de laatste dag dat de kraamverzorgster er is.

Papa doet het geweldig en ben ontzettend trots op hem!

DSCN8864_1463597853.jpg

Na de lunch bied de kraamverzorgster aan dat wij even gaan slapen en dat zij Yvar verzorgt zodat wij even kunnen bijtanken. Wel eerst even kolven zegt ze. Dit doe ik en de kraamverzorgster neemt de melk mee naar onder. Het is 13:30 uur en Paul en ik gaan even rusten......

Ik word wakker en ik zie dat Paul nog slaapt. Ik maak hem wakker en vraag aan hem hoe laat het is..... 17:00 uur!!!!!!! Dit kan niet?!?!?! Toch is het zo. Wij gaan snel naar onder. Yvar ligt in de box en de kraamverzorgster heeft net ons eten klaar. Ze verteld dat alles goed is gegaan en dat Yvar goed gedronken heeft. Je moet wel eerst even kolven omdat er nu wat langere tijd tussen zit. Tevens schrijft ze de kolf tijden in het kraamboek plus de tijden dat we Yvar moeten voeden. Het liefste wil ik op verzoek voeden maar zo met die flesjes krijgen wij denk ik eerder een ritme erin! Morgen kom ik om half 9 en dan blijf ik tot 16:00 uur zegt de kraamverzorgster. Ook komen ze nog voor de gehoortest morgen. Hopelijk kunnen jullie vannacht beter slapen als afgelopen nacht zegt de kraamverzorgster. Dat hopen wij ook en als het niet zo is dan maakt dat ook niets uit. Alles voor onze kleine Yvar!

Na ons avondeten genieten we heerlijk van Yvar. Om 23:00 uur geven we de laatste voeding en kruipen papa en mama het bed in. Wij praten nog even en gaan dan slapen. Om 02:00 uur is Yvar voor de eerste keer wakker. Ik geef hem zijn flesje melk en rond 02:45 uur ligt iedereen weer in z'n bedje.

Ik schrik wakker en hoor Yvar huilen. Ik kijk op de klok: 06:30 uur WAUW!

Yvar heeft echt lang geslapen! En papa en mama ook! Hopelijk zet Yvar dit zo voort!!

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je